Dok je Kaka osvajao nagradu za najboljeg igrača svijeta te 2007. godine, Luka Modrić je igrao za Dinamo, osvajao naslove hrvatskog prvaka, borio se za proljeće u Europi i sanjao da jednoga dana zaigrati za neki veliki europski klub.

POGLEDAJTE VIDEO:

[video: 1201364 / ]

San mu se ostvario, ne samo da je zaigrao za veliki klub, nego i najveći na svijetu. Real iduću domaću utakmicu igra u subotu protiv Atletica na Santiago Bernabeu. Luki će zapljeskati 80.000 navijača “kraljevskog kluba”, a možda ga u špaliru prije početka gradskog derbija dočekaju i igrači. Zaslužio je sve počasti zbog svega što je napravio u ovoj sezoni. Uzeo je tri velike nagrade, a nada se da će uzeti i onu najveću. Naravno, radi se o Zlatnoj lopti France Footballa, i na nju cilja.

NIŠTA CR, NIŠTA MESSI Luka, proširuj vitrine! Favorit je i za osvajanje Zlatne lopte…

– Ovo je nešto veličanstveno, Luka može biti uzor budućim naraštajima Hrvata. Pokazao je kako iz jedne neimaštine i svega što je prošao napraviti nešto veliko, najveće. On je na tronu, najbolji je na svijetu i to je nešto za što mu se moramo nakloniti – rekao nam je Ćiro Blažević, koji je jako emotivno proživio ceremoniju u Londonu.

– Kad sam vidio da Luka priča o Bobanu i da Zvonimir zbog toga plače, i ja sam morao zaplakati. I mene su preplavile emocije – kaže Ćiro, koji kaže kako će se vječno moći pričati o tome tko je najveći hrvatski igrač svih vremena.

– Napravio je Luka puno, ali naravno da se može raspravljati o tome je li najveći – završio je legendarni Ćiro.

Jučer je Luka bio na treningu Reala, njegova momčad već danas igra protiv Seville u prvenstvu. U noći na utorak vratio se iz Londona sa svojim suigračima Sergijom Ramosom, Marcelom, Raphaelom Varaneom i Thibautom Courtoisom, koji su bili uvršteni u najbolju momčad svijeta. Zajedno s ostalim igračima na treningu se fotografirao s nagradama koje su osvojili u Londonu.

Luka je prilikom glasovanja bodove dao Raphaelu Varaneu, Cristianu Ronaldu i Antoineu Griezmannu, ali ne i Messiju, koji je upravo Modriću dao maksimalnih pet bodova.

– Nisam to znao, drago mi je da mi je dodijelio pet bodova – rekao je Modrić i dodao:

– Messi je zajedno s Ronaldom jedan od najboljih, no potrebno je na umu imati posljednju sezonu. Ove godine sam tako glasovao i vjerujem da je to pošteno.

Luki je jako žao što Messi i Ronaldo nisu bili na dodjeli nagrada za igrača godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

[embedded content]