Svaka promjena uglavnom se dočeka sa skepsom. Isti je slučaj s natjecanjima u tenisu. Postoji mnogo otpora oko promjene formata Davis Cupa, a bilo je upitnika i oko Laver Cupa, koji je ‘lansiran’ prošle godine.

Sudeći prema lanjskim, ali i ovogodišnjim slikama, Laver Cup je pun pogodak. Tim Europa pobijedila je Tim Svijet 13-8 pa su Roger Federer, Novak Đoković i ekipa podigli veliki pehar. Završna tri boda za Europu donio je Alexander Zverev, koji je pobijedio Kevina Andersona 6-7, 7-5 i 10-7.

Natjecanje je zanimljivo zbog toga što pobjeda prvi dan donosi jedna bod, drugi dva, a zadnji dan tri boda. Tako je Europa nakon jednog i pol dana vodila čak 7-1, da bi samo tri meča kasnije bilo 8-7 za Svijet. Ipak, Federer, pobjedom nad Isnerom, i Zverev su donijeli i drugi naslov Europi. 

Zapanjujuća je sama atmosfera među natjecateljima, veselje nakon pobjeda i požrtvovnost, koja nadilazi ATP tour, a na ovom turniru igrači uopće ne dobivaju bodove za ATP ljestvicu. 

Europa je titulu dostojno proslavila, ali društvene mreže oduševila je ‘ikonska’ slika. Jelena Đoković objavila je sliku na svom Twitteru:

– Ikonski trenutak. Toliko respekta za ovu damu- piše u opisu slike, na kojoj pozira s Mirkom Federer, Rogerovom suprugom.

Među slavljenicima prošle godine bio je i Marin Čilić, koji ove sezone nije nastupio. Njegov sljedeći nastup, kao i Federera i Đokovića, trebao bi biti na turniru u Pekingu.