Chelsea se prvi može pohvaliti skautskom službom koja je 2012. otkrila Kyliana Mbappéa, tada tek 13 godina starog dječaka koji je dominirao  u mlađim uzrastima igrajući za Bondy, mali klub iz predgrađa Pariza. Mogu se pohvaliti, a mogu i zaplakati nakon toga…

Serge Daniel Boga, tadašnji šef skautske službe londonskog kluba, uočio je brzonogog i talentiranog Kyliana kojeg su mogli dovesti – besplatno.

– Chelsea ga je prvi doveo na probu. Učinili smo to i prije Real Madrida. Imao sam prijatelja Denisa Chantrona koji je radio za Nike pa sam mu ispričao sve oko Mbappéu.

Nakon probe, Chelsea nije bio do kraja uvjeren da je Mbappé dovoljno dobar za njihovu školu nogometa. Zvali su ga na drugu probu nešto kasnije, no onda se umiješala Kylianova majka Fayza Makari.

– Sjećam se što je ona rekla taj dan. Pričala je francuski, a ja sam prevodio. Rekla mi je : Slušajte, moj dečko se neće vratiti ovdje. Ako ga žele neka ga uzmu odmah sada ili će ga za pet godina platiti 50 milijuna eura koliko će vrijediti!

Majka je, čini se, dobro znala kakvog dragulja ima u rukama.

Kylian je najbolji mladi igrač Mundijala, svjetski prvak s Francuskom sa samo 19 godina i jedan od najboljih nogometaša današnjice, a po mnogima, budući najbolji igrač svijeta.

Cijena? Ah, PSG ga je platio Monacu ‘nešto više’ nego što je majka Fayza predviđala. 

‘Samo’ nekih 130 milijuna više…