Home Hrvatska Home Sud odlučuje o pritvoru: Ispitat će vozača iz tragične nesreće

Sud odlučuje o pritvoru: Ispitat će vozača iz tragične nesreće

2
0

L. K. (18) koji je u subotu oko tri sata ujutro pijan izazvao stravičnu nesreću u Kloštru Podravskom u kojoj je poginuo Davor Grčić (23), nakon uhićenja i otrežnjenja predan je policijskom nadzorniku, potvrdili su u koprivničkoj policiji.

Tijekom nedjelje očekuje ga ispitivanje u koprivničkom Općinskom državnom odvjetništvu, koje će procijeniti idu li prema sucu istrage Županijskog suda u Varaždinu s prijedlogom za zatvor. 

ODVEZAO PRIJATELJA U SMRT Vozač je bio tako pijan da mu konobarica više nije dala piće?

Podsjetimo, mladić je vozio Ford Escort zagrebačkih registracija s 1,78 promila alkohola iz Pitomače, gdje su on i još dvojica njegovih vršnjaka, zajedno s poginulim Grčićem, bili u noćnom provodu. Nešto prije tri sata su krenuli iz noćnog kluba Tena prema Đurđevcu, da bi nakon nekoliko kilometara vozač na ravnom dijelu ceste prije ulaska u Kloštar Podravski desnim kotačem zahvatio bankinu i sletio u polje. Stotinjak metara dalje je udario u poljski most i zaustavio se na krovu. 

Mladi vozač i njegovi vršnjaci, od kojih je jedan iz Virja, a drugi iz Kalinovca, su prošli s lakim ozljedama, dok najstarijem među njima nije bilo spasa. Poginuo je na mjestu. 

UŽAS U PODRAVINI Izletjeli su s ceste: Pijani vozač (18) prijatelja odvezao u smrt

Prije nego je vozač došao u Virje u Columbo gdje su bili poginuli muškarac i mladić iz Virja, on je pio po okolnim gostionicama. Nešto prije 23 sata u petak došao je i u lokalni kafić s društvom već vidno pijan. Nakon jedne runde djelatnica im je odbila dalje poslužiti piće i tražila da napuste lokal jer su bili pijani i neugodni. Vozač se zatim uputio u Virje, pa su iz kluba Columbo krenuli u Pitomaču negdje oko jedan sat iza ponoći. No, povratak je završio tragedijom.