Home Hrvatska Home Ibra novim karate golom došao do jubilarnog 500. u karijeri…

Ibra novim karate golom došao do jubilarnog 500. u karijeri…

3
0

Bivši švedski reprezentativac Zlatan Ibrahimović odigrao je novu zapaženu ulogu u porazu svog LA Galaxyja protiv aktualnog prvaka Toronta 5-3. 

U 43. minuti utakmice, Ibra je još jednom pokazao svu raskoš svog talenta kada je novim karate potezom pospremio loptu iz leđa golmana Toronta nakon sjajnog dodavanja Jonathana dos Santosa i tako došao do svog jubilarnog 500. gola u karijeri.

Meksikanac je poslao dugu loptu za Šveđanina koji je svojim potezom oduševio nogometnu javnost po tko za koji put. Poslao je Zlatan tu loptu u mrežu vanjskim dijelom kopačke, iz okreta, te tako smanjio rezultat na 3-1.

Zahvaljujući tom golu, Ibra je postao tek treći aktivni nogometaš koji je zabio 500 golova, a osim njega, od aktivnih nogometaša, tu su još Lionel Messi i Cristiano Ronaldo.

Tih 500 golova Ibrahimović je rasporedio tako što je za reprezentaciju zabio 62 gola u 116 nastupa dok je ostale zabijao na klupskoj razini za Malmö FF, Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, ​​AC Milan, PSG, Manchester United i Galaxy.

Iako je taj Ibrahimovićev gol dao krila njegovim suigračima, koji su uspjeli doći čak i do 3-3, na kraju su ipak poraženi zahvaljujući golovima Osoria i Chapmana iz 75. odnosno 94. minute.