Home

'Ako ćete ostati, recite obitelji jer ćete vjerojatno umrijeti'

Spread the love

Oluja Florence koja hara jugoistokom Sjedinjenih Država u nedjelju je oslabila na tropsku depresiju, no vlasti i dalje upozoravaju na opasnost od poplava. 

Nacionalni centar za uragane (NHC) ukinuo je svoja upozorenja na oluju za Sjevernu i Južnu Karolinu, no objavio je da se očekuje prekomjerna količina padalina u obje savezne države. 

PETERO MRTVIH, MILIJUNI UGROŽENI Florence donosi pravi kaos, a Filipine pustoši razorni tajfun

NHC je dodao kako postoji i opasnost od tornada, a da će vjetrovi u narednim danima oslabiti. 

U oluji je poginulo najmanje dvanaestero ljudi, piše BBC, uključujući majku i dijete na čiju je kuću palo drvo te ženu koju je pogodio srčani udar, a do koje nije uspjela stići hitna pomoć. 

Službenici u Sjevernoj Karolini upozorili su u subotu da će poplave biti samo još gore te su savjetovali lokalne stanovnike da ne voze. 

News: Hurricane Florence

News: Hurricane Florence

PROSLAVILI 70. GODIŠNJICU Žive u različitim domovima, ali spojili se usred udara uragana

Vlasti grada Fayetteville u toj saveznoj državi naredili su hitnu evakuaciju stanovnika koji žive između dvije rijeke, prenosi BBC. 

“Ako odbijate otići tijekom ove obavezne evakuacije, morate poduzeti korake poput obavještavanja svojih bližnjih jer je gubitak života veoma, veoma vjerojatan”, upozorio je gradonačelnik Mitch Colvin, dodavši kako “najgore tek dolazi”. 

Pratite više sadržaja kao ovaj
u Vaš inbox

Pretplatite se preko E-mail-a i primajte vijesti i obavjesti u Vaš email inbox.

Hvala na pretplati.

Nešto je pošlo po zlu.