Home viral

‘Zauzdala’ ga Meghan: Patio je za majkom, fotkao se gol i pio

Princeza Diana
Princeza Diana
Spread the love

Princ Harry danas slavi 34. rođendan, no kako se očekuje on i Meghan (37), vojvotkinja od Sussexa, proslavit će ga privatno jer nije najavljen ni jedan javni događaj.

– Hvala svima na lijepim porukama u povodu rođendana vojvode od Sussexa – piše na Twitteru Kensingtonske palače.

Šesti u redu za tron, Harry je drugi sin princa Charlesa (69) i pokojne princeze Dijane. Njegov brat, princ William (36), drugi je u redu za tron iza Charlesa.

CHRISTENING OF PRINCE HENRY | Autor: ProfimediaFoto: Profimedia

Gubitak majke s 12 godina, nakon čega je 20 godina emocije držao zatomljenima, imalo je, kako kaže, ozbiljne posljedice na njegov privatni život, ali i posao.

PRINCESS DIANA WITH PRINCE HARRY - 1987 | Autor: ProfimediaFoto: Profimedia

Princeza Diana preminula je u 37. godini u prometnoj nesreći. Harry je više puta bio na slomu živaca i htio pobjeći od svega. Od 1997. zaredalo se mnogo skandala vezanih za alkohol, partijanje, golišave fotografije…

Sa samo 16 godina konzumirao je marihuanu, a uz to je volio i popiti koju čašicu više. Kraljevska obitelj ga je poslala u rehabilitacijski centar na odvikavanje gdje je proveo samo jedan dan.

Tri godine kasnije, digao je cijeli svijet na noge kada se na kostimiranoj zabavi pojavio u nacističkoj uniformi. Tada javnost nije znala da je riječ o kostimu pa je nastao skandal o kojemu se očitovao i tadašnji britanski premijer Tony Blair (65).

Prince Harry tour of duty in Afghanistan | Autor: John Stillwell/Press Association/PIXSELLFoto: John Stillwell/Press Association/PIXSELL

Princ Charles potpuno je pobjesnio zbog toga pa ga je ‘kaznio’: nije se smio micati iz Highgrovea, morao je posjetiti Auschwitz i pogledati film ‘Schindlerova lista’. Te su ga godine poslali u vojsku, a Harry je i sam rekao da mu je to bio najbolji bijeg od stalne pažnje javnosti.

– Dok sam bio u vojsci nisam bio princ, bio sam samo Harry – objasnio je, a kada je zbog svoje sigurnosti morao napustiti vojsku, bio je ljut.

Prince Harry tour of duty in Afghanistan | Autor: John Stillwell/Press Association/PIXSELLFoto: John Stillwell/Press Association/PIXSELL

Tijekom noćnog izlaska u Londonu, ispred kluba su ga fotografirali paparazzi. To ga je toliko razljutilo da je napravio scenu i gurnuo reporteru fotoaparat u lice. Slična situacija se dogodila i kasnije, a često je znao i vrijeđati novinare.

Prije sedam godina je svoju sklonost tulumarenju pokazao i na otoku Hvaru. Godinu dana poslije, najviše pažnje su privukle njegove golišave fotografije kada je bio u Las Vegasu. Nakon toga se vratio u vojsku kao pilot helikoptera Appache.

Prince Harry tour of duty in Afghanistan | Autor: John Stillwell/Press Association/PIXSELLFoto: John Stillwell/Press Association/PIXSELL

Napokon, prebrodio je tu životnu krizu i okrenuo novu stranicu. Svoj je ugled popravio humanitarnim djelovanjem kao što je rad s veteranima.

– Sada sam ispunjen energijom, sretan i volim humanitarni rad kroz koji upoznajem mnoge ljude i nasmijavam ih – rekao je svojedobno Harry.

Beaufort Polo Club Charity Game - Tetbury | Autor: Anwar Hussein/Press Association/PIXSELLFoto: Anwar Hussein/Press Association/PIXSELL

Sposobnost da se približi ljudima naslijedio je od svoje majke, a mnogi govore da je na nju i ovako nestašan.

– Ljudi vole Harryjevu zafrkanciju i neuglađenost. Mislim da zato ushićeno pratimo njegov život – rekla je svojedobno urednica časopisa ‘Majesty Magazine’ Ingrid Seward. Princ još uvijek se zna zapetljati pa izjavi u medijima nešto što ne bi trebao.

Royal visit to Dublin - Day Two | Autor: Chris Jackson/Press Association/PIXSELLFoto: Chris Jackson/Press Association/PIXSELL

U srpnju 2016., na nagovor prijatelja, otišao je na spoj na slijepo sa tadašnjom američkom televizijskom zvijezdom Meghan Markle (37). Ljubav im je procvjetala, a u svibnju ove godine vjenčali su se u kapeli dvorca Windsor pored Londona.

Pratite više sadržaja kao ovaj
u Vaš inbox

Pretplatite se preko E-mail-a i primajte vijesti i obavjesti u Vaš email inbox.

Hvala na pretplati.

Nešto je pošlo po zlu.