Home Hrvatska Home TROJCU KOJI JE PUCAO PO VUKOMERCU ODREDILI ISTRAŽNI ZATVOR Državno odvjetništvo objavilo...

TROJCU KOJI JE PUCAO PO VUKOMERCU ODREDILI ISTRAŽNI ZATVOR Državno odvjetništvo objavilo za što ih sve tereti, u obračunu je stradao i jedan građanin

2
0

Nakon oružanog obračuna koji se prije nekoliko dana dogodio u blizini osnovne škole u zagrebačkom Vukomercu, u subotu se oglasio DORH, koji u priopćenju navodi da su u prostorijama zagrebačkog Općinskog državnog odvjetništva ispitana trojica hrvatskih državljana koje se sumnjiči za kazneno djelo protiv opće sigurnosti dovođenjem u opasnost života i imovine, te kazneno djelo protiv javnog reda zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Ispitanici su u dobi od 29, 26 i 44 godine, a DORH ne navodi njihove identitete.

Dvojica su 12. rujna oko 19 sati zbog neriješenih imovinskopravnih odnosa s obitelji trećeosumnjičenika, došli ispred njegove kuće sa za sada neutvrđenim oružjem kalibra devet milimetara i ispalili nekoliko hitaca prema terasi obiteljske kuće u kojoj je bilo više ukućana.

Trećeosumnjičenik je nakon toga prema dvojici osumnjičenika ispalio dvije rafalne serije streljiva iz automatske puške. Tim je pucnjevima oštetio ukupno sedam automobila, jednu obiteljsku kuću u susjedstvu, a jedan je građanin u prolazu zadobio tjelesnu ozljedu.

– Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen je prijedlog da se protiv sve trojice osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage prihvatio je prijedlog i protiv trojice osumnjičenika odredio istražni zatvor kako je i predloženo, objavio je DORH na svojim stranicama.