Home Hrvatska Home Raketa: Kad se primim igranja igrica, teško se odvojiti od toga

Raketa: Kad se primim igranja igrica, teško se odvojiti od toga

5
0

Ivan Rakitić uvijek je zanimljiv sugovornik medijima, a priliku da porazgovaraju s njim novinari su dobili na jednom eventu organiziranom za predstavljanje video igrice ‘Destiny 2: Forsaken’. Rakitić se ponovno dotaknuo svog ostanka u Barceloni, o tome kako se osjećao kada nije izabran za jednoga od kapetana Barcelone, a usporedio je Lea Messija i Luku Modrića.

– Nemam baš puno slobodnog vremena. Ali kada cure spavaju, a žena nije kod kuće, onda zaigram igricu. Kad jednom uhvatim konzolu, teško je prestati – rekao je Ivan Rakitić Marci pa se osvrnuo na ostanak u Barceloni.

– Nisam se vidio kako odlazim iz kluba, ali dok je tema još bila vruća, uzeo sam si nekoliko dana da razmislim, i iskreno, shvatio sam gdje sam. Koliko imam sreće, pa igram u Barceloni, nosim grb najvećeg kluba na svijetu. I obitelj je sretna ovdje, nigdje drugdje ne bismo radije bili, a i važno mi je da u klubu osjećam poštovanje suigrača, trenera, navijača i predsjednika.

Iako su španjolski mediji pisali kako će Rakitić postati jean od kapetana Barcelone nakon odlaska Andresa Inieste i Javiera Mascherana iz kluba, to se nije dogodilo. Za četvrtog kapetana je uoči početka sezone izabran Sergi Roberto. 

– Mislim da se ne bi puno toga promijenilo da sam kapetan. Nisam se mijenjao ni kada sam bio kapetan Seville. Živim nogomet 100% i uvijek pokušavam podržavati suigrače – kaže Raketa.

Dotaknuo se i teme odigravanja prvenstvene utakmice u SAD-u.

– Ako odluče da idemo u SAD, ponosno ćemo predstavljati Barcelonu, a ako ne budemo igrali tamo, izbjeći ćemo jedan dugački put. Najvažnije je da se donese odluka koja odgovara svima – i igračima, i klubu i navijačima.

Ponovio je i da Modrić zaslužuje nagradu The Best.

– Ako postoji individualna nagrada koju ne može osvojiti Leo Messi, onda nema sumnje da ona ove sezone mora biti Lukina. Ne bi me iznenadilo da Modrić osvoji s velikom razlikom glasova. Ovo je bila njegova godina, presretan sam zbog njega. Ako Messi nije najbolji, onda to mora biti Modrić – završio je Rakitić.