Hladan tuš doživjela je hrvatska košarkaška reprezentacija u petak pred prepunom dvoranom Gradskog vrta u Osijeku. Svladala ih je Litva 84-83 i tako Hrvatsku dovela u tešku situaciju kada je u pitanju plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Kini.

Došli su Litavci u Osijek bez NBA igrača Sabonisa i Valančiunasa, ali čak i bez takvih zvijezda, gosti su odnijeli puni plijen protiv najjače postave Hrvatske. 

SVAKA ČAST! Babo za povijest: Prestigao je Rađu i postao najbolji strijelac

Izbornik Anzulović na raspolaganju je imao čak četiri NBA igrača, Bogdanovića, Zubca, Šarića i Žižića, bilo je tu i nekoliko iskusnih igrača poput Simona i Stipčevića, a falili su samo Bender i Hezonja koji u reprezentaciji nije igrao još od Olimpijskih igara 2016. godine.

Međutim, čak niti takav sastav Hrvatske nije se mogao nositi s oslabljenom Litvom koja ih je poptuno nadigrala, a poslije utakmice se oglasio i košarkaš New York Knicksa Mario Hezonja koji je prokomentirao više stvari, od toga kako reprezentaciji ne treba američki playmaker do toga da mu nije jasno zašto Toni Prostran nije pozvan za utakmice protiv Litve i Poljske.

– Ne znam zašto Toni Prostran ne bi bio pozvan, bit će mu uzeli putovnicu kao i meni haha – napisao je Hezonja između ostalog te time potvrdio kako njegovi odnosi sa HKS-om nisu baš najbolji. 

Čitam malo gluposti ovdje.. Smjena generacija,”nemamo” playmakera,tamo već Zlatka Dalića hoće smijenit,no dobro…

Objavljuje Mario HezonjaSubota, 15. rujna 2018.

Status Maria Hezonje u cijelosti:

– Čitam malo gluposti ovdje.. Smjena generacija,”nemamo” playmakera,tamo već Zlatka Dalića hoće smijenit,no dobro tradicionalni “naši” ispadi po internetu..te kvalifikacije tko god da ih je organizirao veze sa sportom nema,ali treba se jogunit i ratovat sa svima pa kakvo god natjecanje ispadne,kretenizam..Ne treba nama Amerikanac ni na 1,ni 5,ni 12, nego glasa i reda. Kao u Riu,nitko ni s kim a svatko sa svakim. Sto se tog vašeg “playmakera” tiče,u igri imamo 3 igrača koji mogu sve s loptom i bez nje,i najmanje 4 izmjene koje pokrivaju vise pozicija,1ice su nam najbolje igrali od lopte jer se znalo tko gdje kreira višak,nakon Roka,Mavra,Bašić,Kapusta idealni,smireni s loptom i pogađaju na povratne,što fali ostalim mlađima? Ali jebiga vama nitko ne valja. Ne znam zašto Toni Prostran ne bi bio pozvan,bit će mu uzeli putovnicu kao i meni haha! No dobro,lako je srat po ovome iz daljine,vi znate kako je to. Previše negativnosti i neznanja da bi ikakve komentare davali,pitajte prvo što vas zanima,stranica i je tu prvenstveno za vas.. Sretno momci dalje,imate jednog navijača sigurno. IznadSvih! Hrvatska!