Home

DVA POTRESA UZDRMALA ŠIBENSKO PODRUČJE, JEDAN JE BIO JAK 'Majko mila, probudila sam se od tutnjave i straha, kao da mi je epicentar ispod kreveta!'

Spread the love

Dva su potresa zatresla Šibenik i njegovo šire područje u noći s petka na subotu.

Prvo su u 1:48 seizmografi Seizmološke službe Hrvatske zabilježili umjeren potres s epicentrom 10 km zapadno-sjeverozapadno od Šibenika. Magnituda potresa iznosila je 3.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru je bio IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potres se osjetio na širem šibenskom području, izvijestila je Seizmološka služba.

Zatim su u 5:09 seizmografi zabilježili jak potres s epicentrom 10 km sjeverozapadno od Šibenika kod Zatona. Magnituda tog potresa iznosila je 4.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru je bio V-VI stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potres se osjetio na širem šibenskom području.

– Majko mila, probudila sam se od tutnjave i straha! Imala sam osjećaj da mi je epicentar ispod kreveta. Tresli su mi se zidovi, prozor, odsjekle su mi se noge, trajalo je par sekundi, ali djelovalo je kao da su minute u pitanju. Cijela obitelj mi se probudila i susjedi, ljudi su počeli izlaziti na balkone i gledati što se dešava. Potresi su se zaredali u zadnje vrijeme, ovo nije normalno – kazala je za Šibenik IN čitateljica iz Vodica.

– Dobro je zaljuljalo i zatreslo u centru grada Šibenik i kalelargu – komentar je jednog Šibenčanina na Facebooku, a prema komentarima potres se osjetio diljem županije, od Murtera do Kistanja.

Pratite više sadržaja kao ovaj
u Vaš inbox

Pretplatite se preko E-mail-a i primajte vijesti i obavjesti u Vaš email inbox.

Hvala na pretplati.

Nešto je pošlo po zlu.