Home Hrvatska Home DJEČAK (11) POKUŠAO PONOVITI ŠTOS S YOUTUBEA PA SE TEŠKO OZLIJEDIO 'Doktori...

DJEČAK (11) POKUŠAO PONOVITI ŠTOS S YOUTUBEA PA SE TEŠKO OZLIJEDIO 'Doktori su mi rekli da ovakve ozljede dobiju piloti u borbenim avionima'

9
0

11-godišnji je dječak mogao umrijeti pokušavajući ponoviti štos sa YouTubea. Tyler Broome se onesvijestio dok se velikom brzinom vrtio na vrtuljku u parku koristeći stražnji kotač mopeda. Njegova majka Dawn Hollingworth za BBC je ispričala da su joj liječnici rekli kako su Tylerove ozljede inače tipične za borbene pilote, a dobiju ih od posljedica gravitacijske sile. Upozorila je druge da ne pokušavaju kopirati tu ‘glupu šalu’ s YouTubea, koja je mogla završiti s posljedicama koje mijenjaju cijeli život.

Školarac je u parku u Tuxfordu u Nottinghamshireu u Engleskoj bio s nešto starijom djecom. On je predložio imitaciju snimke s YouTubea, koju su mnogi ranije gledali i dijelili.

 

Snimku je nakon svega objavila njegova majka (51), a na njoj se vidi kako je dječak raširen na vrhu vrtuljka koji se jako brzo vrti. Na kraju snimke se vidi kako dječak pada dok mu se glava spušta prema naprijed, a vrtuljak staje.

Krv je navrla u njegovu glavu i prouzročila naticanje lica.

– U snimkama koje sam vidjela, svi siđu s vrtuljka. U Tylerovom slučaju, on se onesvijestio od gravitacijske sile. Njegov je vid zamućen, a oči su mu crvene, pune krvi. Kad je sišao s vrtuljka, bilo mu je zlo. Pao je na koljena i onda se opet onesvijestio, rekla je zabrinuta majka.

 

Tinejdžeri koji su bili s njim su ga ostavili samog u parku kad su vidjeli da mu nije dobro, no pomogao mu je drugi dječak koji je onuda prolazio.

– Liječnici su mi rekli da je Tyler, da inače nije bio potpuno zdrav, vrlo lako mogao i umrijeti. Doživio bi moždani udar i umro, dodaje njegova majka i ističe da Tyler sada zna da je to što je učinio bilo pogrešno i da se teško ozlijedio zbog vlastite gluposti.

Njegova majka dodaje i da su liječnici povezali Tylerove ozljede s onima koje inače imali borbeni piloti kada ne nose maske s kisikom.

Policija u Nottinghamshireu sada traži svjedoke ili nekoga tko ima još koju snimku tog incidenta. Dječak je zbog teških ozljeda i dalje u bolnici, no u stabilnom je stanju.