Home Hrvatska Home Van der Sar na Poljudu: Želio sam opet izaći na taj travnjak

Van der Sar na Poljudu: Želio sam opet izaći na taj travnjak

3
0

Drago mi je što sam došao u Split jer me lijepe uspomene vežu za 1995. godinu, odnosno nezaboravnu sezonu, kada sam s Ajaxom osvojio naslov prvaka Europe, rekao je za Dalmatinski portal Edwin van der Sar.

Legendarni nizozemski golman, a danas direktor Ajaxa, bio je najveća zvijezda revijalnog turnira u Stobreču. A kad je već u Stobreču Van der Sar nije mogao propustiti priliku da posjeti stadion koji mu je ostao u lijepom sjećanju – Poljud.

– Ostao mi je u sjećanju kao lijep stadion i poželio sam još jednom izaći na teren na kojemu smo te sezone igrali četvrtfinale Lige prvaka – rekao je Nizozemac za Dalmatinski portal koji je i na društvenim mrežama podijelio fotografiju Poljuda.

‘Prepoznaje li tko stadion na kojem sam s Ajaxom igrao sredinom devedesetih’, napisao je Van der Sar.

Legenda Ajaxa, Juventusa i Manchester Uniteda s nizozemskim je klubom 1995. osvojio Ligu prvaka, a u četvrtfinalu je u dvije utakmice izbacio Hajduk. Na Poljudu je bilo 0-0, a u Amsterdamu 3-0 za Ajax. Nakon toga pao je i Bayern u polufinalu te Milan u finalu Lige prvaka.

U Stobreču je branio i legendarni Hajdukov golman Stipe Pletikosa. Nizozemca su srdačno dočekali braća Jurica Luka Vučko, a on se rado fotografirao s djecom iz Primorca.