Home Hrvatska Home Opet je nestala: Obitelj već pet dana ne zna gdje je Matea...

Opet je nestala: Obitelj već pet dana ne zna gdje je Matea (17)

4
0

Šibenčanka Matea Anaković (17) za kojom je u travnju tragala cijela Hrvatska ponovno je nestala 6. rujna. 

Učenica Medicinske škole u travnju se, nakon osam dana, vratila sama kući, neozlijeđena. No, ponovno je otišla s adrese boravišta u nepoznatom smjeru. 

NIJE SE NIKOM JAVLJALA Nakon osam dana potrage: Pronašli su Mateu iz Šibenika

– Općenito govoreći o ovakvim slučajevima, a s obzirom na obrazac bježanja, ovdje se može raditi o emocionalnim ili mentalnim teškoćama ili čak o poremećajnom ponašanju koje se suprotstavlja autoritetu i stvara bunt. No ukoliko se ne radi o disfunkcionalnoj obitelji ili upitnom okruženju u kojemu dijete boravi, u najčešćim slučajevima su zapravo privučena od strane svojih vršnjaka, točnije onih dominantnijih – rekla je voditeljica Bolničkog odjela Psihijatrijske bolnice za djecu i mladež u Zagrebu, Vlatka Boričević Maršanić za Vijesti.hr. 

– U svakom slučaju je nakon prvog bijega trebao odreagirati Centar za socijalnu skrb i obaviti kompletnu psihofizičku procjenu kako bi se mogli utvrditi čimbenici i koje su intervencije potrebne – dodala je. 

MOLE ZA POMOĆ Jeste li je vidjeli? Matea (16) je nestala u petak u Šibeniku

Matea je visoka 165 centimetara i nosi cipele broj 38. Ima ravnu, smeđu kosu i kestenjaste oči. Nestanak se vodi u PU splitsko-dalmatinskoj. 

Mole se svi građani, ukoliko imaju kakvu informaciju o nestaloj Mateji, da se jave u najbližu policijsku postaju ili pozivom na broj telefona 192. Informacije o nestaloj mogu se dostaviti i putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr. 

Podsjetimo, u travnju ove godine mlada Šibenčanka udaljila se s boravišne adrese i od onda joj se izgubio svaki trag. Izvadila je SIM karticu iz mobitela te ju nitko nije uspio kontaktirati, no nakon osam dana vratila se neozlijeđena kući. Dodatnih objašnjenja o razlozima njena nagla odlaska tada nije bilo