Odmah nakon nesreće prošlog četvrtka u kojoj su život izgubile dvije osobe koju je skrivio Marin Kamenički (20), pojavile su se spekulacije kako se on svojim nabrijanim Mercedesom C63 AMG utrkivao Ilicom. Nakon kriminalističkog istraživanja, indicije o tome da se Kamenički utrkivao Ilicom su se aktualizirale na osnovi prikupljenih materijalnih dokaza, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Kamenički je s više od 100 na sat projurio Ilicom, između ostalog prošao i pored Ravnateljstva policije, a u teškoj nesreći poginule su njegova suvozačica Laura S. (22). i Nadica H. (64). 

REKAO ISTRAŽITELJIMA Kamenički: U jako teškom sam stanju zbog čega pijem tablete

Policija je tijekom istraživanja s obližnjih zgrada preuzela snimke nadzornih kamera. Na njima se, navodno, vidi kako se Mercedes kojim upravlja Kamenički između drugih vozila de facto utrkuje s nepoznatim autom, piše Jutarnji. Taj je auto crvene boje i to je sve što se moglo vidjeti na snimkama s obzirom na jako veliku brzinu i lošu kvalitetu snimaka.

Promet je bio izrazito gust, no na snimkama se vidi da se dva auta kreće velikom brzinom, svaka u svojoj traci, u smjeru Zaprešića. Jedan od ta dva auta bio je Mercedes Marina Kameničkog koji je neposredno nakon toga skrivio sudar u kojem su sudjeovala još tri vozila. Drugi auto bio je crveni auto nepoznate marke.

Policija i tužiteljstvo, nastavlja Jutarnji pozivajući se na neslužbena saznanja, sumnjaju da se iz tih snimaka može pretpostaviti da su se ta dva automobila utrkivala. Je li doista bilo riječ o utrci ili je riječ o slučajnosti, pa su dva auto samo tako jurila jedan do drugog u istom smjeru, još se utvrđujue.

BRANILA GA OD NOVINARA Divljaka štiti njegova mama: ‘Pustite ga na miru, nije kriv…’

Podsjetimo, Kamenički je pred istražiteljima iznio vrlo kratku obranu. Izrazio je kajanje uz napomenu da zbog svog psihičkog stanja pije tablete, te da nije sposoban odgovarati na pitanja.

PROMETNA U ILICI Kamenički u pritvoru: ‘Vozio brzinom većom od 100 km/h’

Nakon nesreće je potvrđeno kako Kamenički nije bio pod utjecajem alkohola ni droga, no tijekom bolničkog liječenja u njegovom urinu su nađeni tragovi THC-a, odnosno marihuane. No, kako THC u krvi ostaje duže vrijeme, ne može se precizno znati kada je Kamenički, ako i jest, konzumirao marihuanu.