Predsjednik Hrvatskog sabora, Gordan Jandroković komentirao je aktualna politička događanja, javlja N1.

– Vlada na sve načine nastoji pomoći Uljaniku, ali dobro je poznato da je za poslovanje Uljanika odgovorna Uprava. Vlada će pomoći koliko može, ali zna se da postoje ograničenja – kazao je Jandroković.

Upitan da komentira činjenicu da je objavom iskaza datih USKOK-u oko Agrokora, a koje je objavila N1 Televizija, otkriveno da se s Todorićem u Banskim dvorima razgovaralo više puta nego je to bilo rečeno od strane vladajućih kao i to da će Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa obnoviti postupak protiv ministra Zdravka Marića, Jandroković je kazao: “Pročitao sam iskaz dosta detaljno, nisam vidio nove informacije osim broja sastanaka. Jesu bila dva ili tri, mislim da nije bitan broj sastanaka već meritum. Sve ostalo je bilo poznato.”

Na pitanje boji li se objave knjige koju je najavila bivša potpredsjednica Vlade i ministrica Martina Dalić, a u kojoj će objaviti detalje oko krize u Agrokoru, poručio je da se ne boji.

– Ne, siguran sam da će gospođa Dalić na korektan i odgovoran način pokazati što se događalo. Siguran sam da je tu bilo puno više pozitivnog za hrvatsko gospodarstvo nego onog drugog – kazao je Jandroković.