Ruski predsjednik Vladimir Putin boravio je u subotu u Austriji, gdje je prisustvovao svadbi ministrice vanjskih poslova Austrije Karin Kneissl (53).

S Putinom su stigli i ‘Donski Kozaci’, državni akademski ansambl pjesama i plesova Donske regije Rusije koje je Putin ‘poklonio’ mladencima.

Austria's Foreign Minister Karin Kneissl dances with Russia's President Vladimir Putin at her wedding in Gamlitz, Austria, August 18, 2018. Roland Schlager/Pool via Reuters - UP1EE8I11VX18

REUTERS

 

Na svadbu je Putin doputovao iz Graza u konvoju automobila, a na vjenčanju je ostao samo 20 minuta, jer ga danas još čeka i sastanak s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Osim Kozaka, ruski predsjednik je ministrici Kneissl poklonio i buket cvijeća žute boje, koju austrijska šefica diplomacije posebno voli i iste je boje kao i buket koji je nosila na vjenčanju.

Austria's Foreign Minister Karin Kneissl dances with Russia's President Vladimir Putin at her wedding in Gamlitz, Austria, August 18, 2018. Roland Schlager/Pool via Reuters - UP1EE8I11YJ1A

REUTERS

Facebook/Kleine Zeitung