Home

Michael Caine: Najbolje filmove sam napravio u svojim 70-ima

Spread the love

Kada sam se približavao svojoj 70. godini svijet se počeo zatvarati za mene. No redatelj Christopher Nolan je došao k meni s filmom ‘Batman: Početak’ i opet započeo moju karijeru, rekao je glumac Michael Caine (85) za britanski Daily Mirror. Caine kaže kako je najbolje filmove napravio u svojim 70-ima i kako je započeo novi dio života kao stariji glumac. 

Christopher Nolan Hand and Footprint Ceremony - Los Angeles | Autor: Tammie Arroyo/Press Association/PIXSELLFoto: Tammie Arroyo/Press Association/PIXSELL

– Kada dođeš do 70. ili 75. godine života misliš da je sve gotovo. Ja sam tada napravio sedam najboljih filmova u kojima sam ikada bio – istaknuo je Britanac. Na tome je zahvalan redatelju Christopheru Nolanu (48) koji ga je zaposlio na ‘Batman: Početak’, u oba filma ‘Dark Knight’ te ‘Prestižu’. 

My Generation Photocall at Venice Film Festival | Autor: Landmark Media/IPA/PIXSELL/IPA/PIXSELLFoto: Landmark Media/IPA/PIXSELL/IPA/PIXSELL

– Sviđa mi se taj čovjek. Smatram ga svojim srećonošom – istaknuo je Caine. Legendarni Britanac, koji je glumio u više od 167 filmova, unatoč oživljenju njegove karijere kaže da bi uskoro mogao u mirovinu. 

Foto: IMDB

– Osjećam da se približava mirovina. Ustajanje u 6:30 ujutro i učenje šest stranica dijaloga, znate, nije moja ideja raja – rekao je Caine. Glumac je utjelovio kreatora velike pljačke Briana Readera u filmu ‘The King of Thieves’ koji izlazi sljedećeg mjeseca. 

Foto: IMDB

Caine i dalje često hoda pomoću štapa nakon što je u ožujku slomio gležanj u svom vrtu. Prošle godine je rekao kako se okrenuo zdravijem načinu životu jer se boji oboljenja od karcinoma. Prestao je piti i počeo je paziti na prehranu, a podrška u svemu tome mu je supruga Shakira (71). 

PA/Pixsell | Autor: PA/PixsellFoto: PA/Pixsell

Pratite više sadržaja kao ovaj
u Vaš inbox

Pretplatite se preko E-mail-a i primajte vijesti i obavjesti u Vaš email inbox.

Hvala na pretplati.

Nešto je pošlo po zlu.