Home video viral

VIDEO: SAŠA ANTIĆ a.k.a. ALEJUANDRO BUENDIJA IMA NOVI SINGL ‘Htio sam kroz pjesmu ironizirati svoju bijedu i zadržati dozu optimizma’

SAŠA ANTIĆ a.k.a. ALEJUANDRO BUENDIJ
SAŠA ANTIĆ a.k.a. ALEJUANDRO BUENDIJ

TBF-ovac Saša Antić pod svojim znanim pseudonimom Alejuandro Buendija predstavlja novi samostalni singl ‘Čepić’. Riječ je o pjesmi koja tematizira nezadovoljstvo, kako osobnim problemima tako i društveno-političkom situacijom u zemlji. Ekonomske neprilike, mediji koji svakodnevno serviraju katastrofe, ekološko onečišćenje spajaju se s osobnom, fizičkom boli u kreativnu slagalilcu motiva.

Spot je sniman na raznim lokacijama u gradu Splitu. Alejuandro je u duhovitoj ulozi osobe koja je na sobnom biciklu, koji vozi na mjestu,  izmještena iz udobnosti doma na ulice grada. Na taj način, vizualnom metaforom slikovito nam pokazuje što znači nemoć. U ovoj pjesmi se fizička nemoć stapa s društvenom nemoći u kojoj “plivaju” mnogi građani našeg društva pritisnuti društveno-političkim neprilikama.

“Pjesma Čepić je autobiografsko jadanje i ispovijed nastala prije dvije godine iz autentične križobolje koja se iskomplicirala u išijalgiju i konačno me odvela pod kirurški nož. Shvatio sam tada u potpunosti onu da ‘zdrav čovjek ima tisuću želja, a bolestan samo jednu’. Htio sam kroz pjesmu ironizirati svoju bijedu i zadržati dozu optimizma. Pjesma je nastala sama od sebe, u snimanju su mi dali ruke dragi prijatelji, a i spot je nastao u opuštenom tonu i zafrkanciji. Čepić je najavni single mog drugog solo albuma”, kazao je Saša Antić.

Redatelj spota je Šimun Šitum, a snimatelj Rino Barbir.

 

NordVPN Specijalna Ponuda