Home

'Steaua je puno bolja od Slavije i Hajduk će tu imati problema'

Ni Hajduk ni Steaua nisu favoriti u idućem dvoboju, bit će to 50-50, pogotovo jer obje momčadi žele imati loptu u nogama, žele igrati, a obje će se utakmice igrati na jako lošim travnjacima, kaže Marijan Pušnik, bivši trener Hajduka, danas na klupi Rudara iz Velenja

Odmah po izvlačenju parova trećeg pretkola Europske lige, nakon kojeg je Hajduk doznao da čeka boljeg iz susreta Rudara i Steaue, Pušnik je svom bivšem klubu poručio: 

– Bolje se koncentrirajte na igru Steaue, mi nemamo što tražiti u tom susretu!

Tako nekako je i bilo, u Velenju je Steaua slavila 2-0, a u četvrtak navečer kod kuće u Bukureštu 4-0 te se prilično lako plasirala u nastavak natjecanja. 

– Ma sve je bilo jasno i prije prve utakmice. Mi jesmo sportaši i nastojimo iz svakog susreta izaći kao pobjednici, ali naš godišnji proračun je pola milijuna eura, a njihov 18 milijuna eura, što dovoljno govori o odnosu snaga. Nismo mi imali nekakve realne šanse da ih prođemo – kaže Pušnik, koji bi mogao biti izvrstan izvor informacija za Hajdukov stožer, jer je pomno, do u detalje, analizirao momčad Steaue i upoznao ih u 180 minuta iz prve ruke. 

– Ako trebaju neke informacije, neka slobodno nazovu, ja sam Hajdukovac zauvijek. Ako im bilo kako mogu pomoći, bit će mi drago – kaže trener Rudara, koji nam je dao nekoliko zanimljivih podataka o idućem Hajdukovom europskom protivniku. 

– Steaua je vrlo jaka momčad, puno bolja nego Slavia, i Hajduk će imati dosta problema s njima. Oni praktički imaju dvije podjednako jake momčadi, veliku širinu kadra i izbor igrača, tako da nikad ne znate tko će im igrati. Igraju u sustavima 4-3-3 ili 4-2-3-1, imaju sjajan vezni red i napad, brz protok lopte, ali i nekoliko sjajnih pojedinaca, poput Komana, Tanasea, Teixeire, Morutana, Mana, Balasa, Planića

Šanse za prolaz u završnu fazu kvalifikacija Pušnik je procijenio podjednakima.

– Znate kako je u europskim utakmicama, sve se zna okrenuti u sekundi. I doista vjerujem da su šanse podjednake, da može proći i jedna i duga momčad. Sigurno da će puno ovisiti i o tome kakav će rezultat Hajduk napraviti u prvom susretu, pred svojom publikom. Atmosfera na Poljudu odigrat će veliku ulogu. No i Steaua ima stadion od 50.000 mjesta, tako da će i u uzvratu biti dosta gledatelja, i oni će imati poticajnu atmosferu na svojoj strani. 

Savjete Pušnik nije želio davati, pa ni ovako, u medijima. 

– Nije na meni da dijelim savjete ako ih nitko ne traži, ali onako za vas mogu reći da je Steaua mlada momčad i da ih se sigurno može poremetiti visokim pritiskom i presingom, jer mladi igrači sigurno nemaju toliko iskustva da se nose s pritiskom. Pogotovo na gostovanju, u ambijentu na koji nisu navikli. Tako je najlakše poremetiti njihov koncept igre, ali prepustimo to treneru Hajduka Kopiću, on zna najbolje što je dobro za njegovu momčad. U svakom slučaju, Hajduku želim sreću i da prođe dalje – zaključio je Pušnik.

NordVPN Specijalna Ponuda