Dalmacija je doček za pamćenje organizirala svojim reprezentativcima. Split i Zadar pokazali su koliko vole i cijene igrače koji su potekli od tamo. Split je poslijepodne prvi dočekao svoje reprezentativce, a tamo su bili Ivan Strinić, Ante Rebić, Ivan Perišić, Filip Bradarić i Lovre Kalinić. Reprezentativce su sa brodom prevezli do rive, pa su onda s otvorenim autobusom pozdravljali veselu svitu.

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Srebrni dečki su se obratili gledateljima, a ekstazu među publiku unio je Ivan Perišić koji je rekao svoju veliku želju.

– Kad sam počeo igrati, sanjao sam da ovdje proslavim naslov prvaka Hrvatske s Hajdukom. Spletom okolnosti išao sam drugim putem, ali ima vremena, hoću završiti karijeru ovdje u Splitu, uz naslov prvaka. Ali najvažnija je Hrvatska, Hrvatska iznad svih – rekao je Perke i oduševio sve.

Ivan Strinić danas je proslavio 31. rođendan, a svi prisutni su mu jednoglasno zapjevali vremešni hit od Fantoma. Kasnije su se igračima pridružili Mate Bulić, Giuliano i Tiho Orlić i veliko slavlje na Rivi moglo je početi. Poslije su se igrači uputili za Imotski gdje im se također pripremilo veliko slavlje.

Sjajan doček priredili su Zadrani Luki Modriću, Šimi Vrsaljku, Dominiku Livakoviću i Danijelu Subašiću. Igrači su se jedrenjakom skoro dva sata vozili do foruma gdje ih je dočekalo tisuće navijača. Glasovnu pratnju cijelu vrijeme im je pravio legendarni Mladen Grdović koji je cijelo vrijeme dizao atmosferu.

[video: 1200631 / ]

Naravno, pratnje nije nedostajalo, a cijelim putem su ih pratile brojne brodice i helikopteri.

[video: 1200630 / ]

Vatreni su se putem odlučili malo i zabaviti. Subi je zatoplilo pa se odlučio malo okupati dok se Vrsaljko vozio na Jet-skiju i upao u more..

Foto: Rozeta Bogeljić/24sata, čitatelj

Nakon toga se četvorka popela na pozornicu kod crkve sv. Donata, i svako tko je dolazio ispucavao je loptu u publiku. Prisutnima se obratio kapetan i najbolji igrač Svjetskog prvenstva Luka Modrić.

Modrić je poručio s pozornice da je ovo u Zadru kao šlag na torti i njegov dječji san, a svi su zajedno rekli “Vole te tvoja zadarska dica, Hrvoje Ćustiću.”

– Dobra večer, Zadre, teško je ovo opisati. Ovih mjesec i pol dana na SP-u najljepši je period u mojem životu i karijeri. Ovo je ostvarenje svih snova, a ovo u Zadru je šlag na torti. Biti dočekan u svom gradu sanjamo svi mi kao djeca. Hvala Bogu to se ostvarilo nama…hvala vam, najbolji ste – emotivan je bio Luka.

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

– Doček u Zagrebu bio je vrhunski, ali da je ovo posebno. Zadar živi vječno –  rekao je Šime, a Subašić je dodao:

– Ovo je odlično i neka traje što duže. Sretan sam što smo omogućili narodu da se ovako raduje – zaključio je Suba.

Poslije toga Vatreni su zapjevali pjesmu “Moja domovina” i doslovno zapalili navijače. Kasnije im se pridružio i Mladen Grdović te je veliko slavlje moglo početi.

[video: 1200632 / ]

Tema: Svjetsko nogometno prvenstvo – Rusija 2018.