Maleni britanski princ Louis kršten je u kraljevskoj kapelici u palači St. Jamesa. Obred koji je trajao otprilike 40 minuta predvodio je nadbiskup od Canterburyja Justin Welby.

Na krstitkama su uz roditelje, princa Williama i vojvotkinju od Cambridgea Kate, bili i djed princ Charles sa suprugom Camillom, princ Harry sa suprugom Meghan te Michael i Carole Middleton, roditelji vojvotkinje od Cambridgea, kao i njezina sestra Pippa sa suprugom Jamesom Matthewsom.

Britain's Princess Charlotte and Prince George hold the hands of their father, William, the Duke of Cambridge, as they arrive for the christening of their brother, Prince Louis, who is being carried by their mother, Catherine, the Duchess of Cambridge, at the Chapel Royal, St James's Palace, London, Britain, July 9, 2018. Dominic Lipinski/Pool via REUTERS

 

Krstitkama međutim nije prisustvovala kraljica Elizabeta II. Novinska agencija Press Association navodi da zdravstveni problemi nisu razlog njihova nedolaska. Oni su putovali u London nakon boravka u Sandrighamu, posjedu kraljice u Norfolku, na istoku Engleske.

Princ, inače peti u nasljednom redu, osma je kraljevska beba koja se krsti u opravici od čipke i bijele svile, replici one u kojoj su se krstile kraljevske bebe od 1841. godine.

Reprodukciju oprave napravila je kraljičina krojačica Angela Kelly. I princ George i princeza Charlotte na svojim su krštenjima nosili tu opravu.

Mališan ima šestero kuma i kumova koji su prijateljstvom povezani s njihovim roditeljima.