Cuneyt Cakir sudi u srijedu utakmicu Hrvatske i Engleske u Moskvi!

Sudio je Turčin dosad dvije utakmice, Maroko – Iran i Nigerija – Argentina, na susretu Rusije i Egipta bio je četvrti sudac. Hrvatskoj je sudio na Marakani protiv Srbije, Dinamu protiv Maribora u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

To su naša iskustva s njim, engleska su traumatična.

Foto: Richard Pelham/News Syndication/PIXSELL/NI Syndication/PIXSELL

Britanski tabloidi razapeli su ga nakon utakmice Manchester Uniteda i Reala u Ligi prvaka 2013. godine. Real je slavio 2-1 u Manchester u uzvratnoj utakmici i prošao, a Cakir je u 56. minuti dao izravni crveni karton Naniju. Samo 10 minuta nakon toga, Modrić je zabio za Real. Ovako je izgledala naslovnica Daily Telegrapha.

Foto: Daily Telegraph

Englezi su nakon utakmice Uniteda i Reala 2013. godine malo istražili Cakira pa su zaključili da ima dugu povijest isključivanja njihovih igrača.  Engleska je igrala na Wembleyu protiv Ukrajine 2012. godine, a Cakir je isključio Stevena Gerrarda. Dao mu je dva žuta kartona, što je Gerrardu bilo prvo isključenje u reprezentativnoj karijeri.

Nije bolje prošao ni John Terry kojem je Cakir dao crveni karton za udaranje Sancheza u utakmici Chelseaja i Barcelone 2012. godine. Iste godine Chelsea je igrao protiv Corinthiansa na svjetskom klupskom prvenstvu, a Cakir je isključio Chelseajevog Garyja Cahilla. Kao i Marija Balotellija, tada igrača Cityja, koji je 2011. godine dobio crveni protiv Dinama Kijeva.

Kad ne sudi, Cakir se bavi prodajom životnog osiguranja. Vjerojatno si je uplatio jedno jer je sudac koji je bio u najviše turskih derbija, čak 12, a dobro znate da Turci malo emotivnije, najblaže rečeno, shvaćaju sport i nogomet.

Kao Uefin sudac debitirao je 2003. godine, od 2010. godine je na elitnom popisu Uefinih sudaca. 

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

[embedded content]

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota “Moja Croatia”. Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Tema: Svjetsko nogometno prvenstvo – Rusija 2018.