Hrvatska je suvereno prošla skupinu i otišla u osminu finala Svjetskog prvenstva gdje će ju čekati neugodna Danska predvođena sjajnim Eriksenom, a glavni sudac tog dvoboja će biti Argentinac Nestor Pitana koji je, između ostalog sudio i prvu utakmicu Svjetskog prvenstva, onu između Rusije i Saudijske Arabije

Inače, Pitana nije samo sudac već je on i profesor tjelesnog odgoja u jednoj argentinskoj školi, a također se bavio i glumom. Suđenjem se počeo baviti 2007. godine, a samo tri godine kasnije njegove ime se pronašlo i na Fifinoj listi sudaca.

Od tada je on postao standardan sudac Copa Libertadoresa, a nedugo zatim sudio je i velika natjecanja poput Svjetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu te Copa Americe 2015. godine. 

Također je sudio i šest utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a u centru pažnje je bio kada je u utakmici između Australije i Hondurasa dosudio dva penala i podijelio čak sedam žutih kartona.

Na ovom Svjetskom prvenstvu je, osim otvarajuće utakmice sudio i dvoboj između Meksika i Švedske, a tamo je, po mnogima, oštetio Šveđane za čisti penal nakon što je Javier Hernandez Chicharito igrao rukom u 16-ercu. 

U te dvije utakmice, Argentinac je podijelio sedam žutih kartona što čini prosjek od 3,5 žutih kartona po utakmici, a prosjek dosuđenih prekršaja po utakmici iznosi 28,50. 

U dosadašnje dvije utakmice nije dosudio niti jedan penal, niti je dodijelio crveni karton. 

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

[embedded content]

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota “Moja Croatia”. Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Tema: Svjetsko nogometno prvenstvo – Rusija 2018.