Home

Traži kćerinog ubojicu već 34 godine: 'Želim samo da prizna'

Spread the love

Tim Miller (71) iz Teksasa koji je pomogao u nalaženju više od stotine nestalih osoba diljem Amerike vjeruje da je napokon otkrio što se dogodilo s njegovom kćeri koja je nestala prije 34 godine. 

Millerova kći imala je 16 godina kad je oteta i ubijena u League Cityju u Teksasu 1984. godine. Za njezinu smrt nitko nije odgovarao.

Razočaran naporima koje je policija uložila u rasvjetljavanje slučaja, Miller je odlučio preuzeti stvari svoje ruke i posvetiti život pronalasku kćerinog ubojice.

Laura je posljednji put viđena 10. rujna 1984. na telefonskoj govornici u sklopu marketa u League Cityju. Šest mjeseci od njenog nestanka, pas je u jednom polju pronašao ljudsku lubanju. Policija je otkrila da je riječ o 23-godišnjoj Heidi Fye, lokalnoj konobarici koja je nestala godinu ranije. Zanimljivo, bila je na istoj telefonskoj govornici kao i Laura.

Foto: Screenshot/youtube

Miller je tražio od policije da pretraži polje u nadi će pronaći i njegovu kćer. Pokušao im je ukazati na povezanost ta dva slučaja, no odbili su ga. 

U veljači 1986., dvoje djece dok su se vozili biciklima poljem naišli su na nove kosti. Neidentificirana žrtva, u ranim 20-ima ubijena je hicem u leđa i bačena u polje nekoliko tjedana, a moguće i mjeseci ranije. Tijelo je nađeno nekoliko stotina metara dalje od mjesta gdje su nađeni ostaci Heide Fye. Policija je isti dan pretražila polje te pronašla i Laurino tijelo. Tijelo još jedne neidentificirane djevojka nađeno je na istom području 1991. godine.

Polje je steklo naziv “polje smrti”, a nalazilo se u neposrednoj blizini “paklene autoceste”. Naime, prometnica I-45 dobila je taj naziv jer je od 1970. godine na njoj više od 30 žena misteriozno nestalo ili ubijeno.

Miller je uvjeren da su Laura, Heide i neidentificirana djevojka žrtve istog muškarca kojeg je on sam otkrio dok je vodio vlastitu istragu. 

Clyde Hedrick živio je u istoj ulici gdje i Millerovi prije nego su se preselili u League City. Znao je njegovu kćer i nekad bi s njom popričao kad bi bio u prolazu. Jednom su Laura i prijatelji, tvrdi otac, navodno posjetili Hedricka i pušili skupa marihuanu. Godinu dana nakon što je Laura ubijena, Hedrick je optužen zbog oskvrnuća trupla. Tvrdio je da se žena po imenu Ellen Beason utopila dok su zajedno bili na kupanju. Navodno su se prije toga upoznali u jednom klubu.

Foto: Galveston County Sheriff’s Office

Tvrdi da se prestrašio kad je shvatio da je mrtva te je u napadu panike sakrio njeno tijelo. Policija nije povjerovala u njegovu priču. Nakon što su iskopali leš nesretne žene poslali su ga na obdukciju koja je pokazala da je uzrok smrti trauma glave. U travnju 2013. Hedrick je uhićen zbog njenog ubojstva. Iako je pred sudom tvrdio da nije kriv, osuđen je za ubojstvo iz nehaja. Dobio je 20 godina zatvora.

Miller je 2014. podignuo tužbu protiv Hedricka zbog ubojstva.

– Uopće ne dvojim da je on odgovoran za smrt moje Laure, Heidi i treće djevojke. Borit ću se dok ga ne osude za njihovu smrt – kaže Miller.

Foto: Screenshot/youtube

Hedrick sve optužbe poriče.

Miller je za Guardian rekao da je gotovo desetljeće proveo tražeći vlasnika “polja smrti” i pretražujući svaki njegov komadić. Organizirao je i grupu volontera  koja mu je pomagala u potrazi. Danas Miller i stotine volontera koriste razna sredstva, od brodova do dronova i konja u potrazi za desecima nestalih.  Pomogli su u nalasku gotovo 400 ljudi te 238 posmrtnih ostataka.

Rekao je da bi mu dovoljna zadovoljština bila da Hedrick prizna da je ubio njegovu kćer te da napokon otkrije identitet treće žrtve.

– Postoji samo jedna stvar koja je gora od toga da vam ubiju dijete, kad znate da vam dijete negdje leži mrtvo i da niste nikad imali priliku oprostiti se od njega – kazao je Miller za Houston Press prije tri godine.

Pratite više sadržaja kao ovaj
u Vaš inbox

Pretplatite se preko E-mail-a i primajte vijesti i obavjesti u Vaš email inbox.

Hvala na pretplati.

Nešto je pošlo po zlu.