Na karlovačkoj Brzoj cesti kod Mravinjaka u noći sa srijede na četvrtak uhvaćeno je najmanje migranata, među kojima je bilo i djece.

Radio Mrežnica izvještava o prizoru u kojem je veći broj osoba hodao cestom, dok su pokraj njih prolazili brojni automobili. U jednom trenutku policija je došla s tri kombija i zaustavila ih.

Skupinu migranata iz kombija je iskrcao krijumčar kazavši im da se preko rijeke, nalazi Slovenija, te da moraju samo prijeći Koranu, a onda i Mrežnicu.

– Tu vam je Slovenija, preko vode i rijeke, rekao im je.

Ostavljeni migranti pješačili su tako od Turnja do karlovačke Brze ceste dok ih nije uhvatila policija nakon dojava građana.

Podsjetimo i na incident koji se jučer dogodio upravo kod Karlovca, kad je policajac u samoobrani od migranta koji ga je krenuo napasti ispucao dva metka u pod. Radilo se o iranskom migrantu, kojeg su kasnije priveli.

Karlovac, 06062018. Policijski sluzbenik uocio je ilegalne prelaske i s ciljem sprecavanja prelaska drzavne granice izdao zapovjed da pocinitelj stane. On je na njegovu zapovjed direktno krenuo u napad na policijskog sluzbenika. S ciljem odbijanja napada na sebe, policijski sluzbenik je uporabio vatreno oruzje na nacin da je ispalio hitac u zemlju. Na fotografiji: Privodjenje migranta. Foto: Robert Fajt / CROPIX

Robert Fajt / CROPIX