Home Hrvatska Sport video viral Zdravlje

Final Eight: Jug za finale mora dobiti prvaka Europe i Recco…

Jug je prije tjedan dana osvojio naslov hrvatskog prvaka, a danas kreće u pohod na naslov europskog prvaka. Posljednji su put Dubrovčani na krovu Europe bili 2016. godine. Prošle godine je Jug izgubio u finalu od Szolnokija 10-5, a baš se sad u četvrtfinalu završnog turnira ponovno sastaju ove dvije momčadi.

Prvi put na završnom turniru igra osam momčadi. Igrat će se u Genovi od 7. do 9. lipnja, a Jug na putu prema finalu ima dvije strašne prepreke. Prvo mora pobijediti Szolnoki, a onda će ga u polufinalu gotovo sigurno čekati moćni Pro Recco, koji je ogroman favorit protiv Brescije.

Na Jug je koeficijent 2,10, na Szolnoki je koeficijent 2,10. Bit će to pravi vaterpolski spektakl od 19 sati u Genovi. Prijenos možete pogledati na Arena Sport 2. Na tom će se kanalu prenositi sve utakmice četvrtfinala. Od 16 sati igraju Olympiacos i Spandau 04. Grci su tu ogromni favoriti. Nakon toga će u bazen Eger i Barceloneta. Jug smo već spomenuli, a od 20.30 sati igraju Pro Recco i Brescia.

Hrvatske momčadi imaju strašan niz na završnim turnirima Eurolige. Od posljednjih šest finala, u pet su igrali naši klubovi. Primorje je igralo dva, Jug tri.

Tags