Pronašli smo ovaj recept pečenih pilećih mesnih okruglica (možete koristiti i puretinu). Ništa ne morate prethodno dinstati, možete i zamrznuti pa pripremiti kad vam zatrebaju i što je najbolje dobro pašu s apsolutno svime!

Tako da ih slobodno ubacite u tjesteninu i poslužite sa salsom, pire krumpir ili samo salatu i neki umak, a ako nemate ideje bacite oko na nekoliko naših recepata!

Što vam je potrebno?

500 g mljevene piletine ili puretine
1 jaje
pola šalice panko mrvica
pola šalice naribanog Parmezana
2 žlice ulja
1 čajna žličica češnjaka u granulama
1 čajna žličica soli
1 čajna žličica papra
1 čajna žličica đumbira
1 čajna žličica nasjeckanog koromača

Priprema

1. Pećnicu zagrijte na 200°C, a na pleh stavite papir za pečenje.

2. Sve sastojke dobro promiješajte u velikoj zdjeli

3. Napravite kuglice (ova količina bit će dovoljna za oko 30 manjih kuglica)

4. Pecite koji 25-30 minuta ovisno o jačini vaše pećnice.