Home

Ravnateljica: 'Pretužni smo, naš učenik izazvao je nesreću'

Oko 15:00 sati nazvala me stručna suradnica i javila da je naš učenik izazvao prometnu nezgodu sa smrtnim ishodom. Prestrašno i pretužno je to što se dogodilo i nemam riječi kojima bih iskazala tugu i žaljenje koje osjećaju svi učenici i zaposlenici Tehničke škole Daruvar. Iako sam svjesna da je gubitak nenadoknadiv, obitelji izražavam najiskreniju sućut, napisala je ravnateljica na Facebook stranici škole nakon stravične prometne nesreće u kojoj je mlađi vozač u Fordu autom naletio na 9-godišnjeg dječaka i usmrtio ga.

Foto: Željko Rukavina/24sata

– Vraćao sam se s posla oko 14 sati. Dječak je ležao na pločniku, a oko njega su bili ljudi. Pokušavali su mu pomoći – reanimirati ga. Nažalost, preminuo je na mjestu – rekao nam je čitatelj koji je u utorak naišao na prometnu nesreću u Daruvaru.

Žrtva stravične prometne nesreće je devetogodišnji dječak. Na njega je oko 13.30 na raskrižju Ulice Podborje i Strme ulice naletio mlađi vozač u Fordu. Nakon što je pokupio dječaka, automobil se zabio u rasvjetni stup, prepolovio ga, a potom završio u putnom jarku kraj ceste.

Dječak je nepomično ostao ležati na kolniku, a pokraj njega je bio bicikl. Što je kumovalo tragediji znat će se nakon policijskog očevida. Vozača su odveli na vađenje krvi i davanje urina te će se nakon toksikološkog vještačenja znati je li bio pod utjecajem alkohola.

OČEVID U TIJEKU Tragedija u Daruvaru: U naletu auta poginulo 9-godišnje dijete

Mališana je automobil pokupio 200 metara od najbližih kuća. Pretpostavlja se da je išao ili se vraćao iz škole.

Crni trend na cestama

Troje ljudi je ozlijeđeno i u sudaru dva osobna automobila koprivničkih registarskih oznaka u utorak oko 14.25 sati u prigradskom koprivničkom naselju Reka. Prevezeni su u koprivničku Opću bolnicu, priopćili su iz policije. Neslužbeno doznajemo da je riječ o teškim ozljedama.

Mađarski motociklist (43), koji je sletio u provaliju s Jadranske magistrale podno Velebita kraj Karlobaga u ponedjeljak oko 13 sati, preminuo je deset sati kasnije u zadarskoj Općoj bolnici.

U prva četiri mjeseca ove godine u prometu je poginulo 79 ljudi. U istom razdoblju prošle godine poginulo ih je 68. U 2017. godini na cestama je poginula ukupno 331 osoba što je oko sedam posto više nego 2016. godine, kad ih je poginulo 307. Inače, do 2017. godine policija je bilježila konstantan pad broja poginulih u prometu. S obzirom na najnovije podatke, za očekivati je da će se crni trend nastaviti i u ovoj godini.

NordVPN Specijalna Ponuda