Dobre volje i prepuni kreativnih ideja, u ovim proljetnim danima znamo se zanijeti i pretjerati s bojama i uređenjem svog interijera.  Bojamo zidove, uređujemo balkone, odrađujemo velika pospremanja i prepuni smo planova za DIY projekte.

Kako bismo vam olakšali odluku za koju se boju zida odlučiti, novog namještaja ili zidnih dekoracija, saznali smo koji su to trendovi za 2018. godinu. Boja sladoleda, zlatna, indigo plava… S odabirom ovih stvari nećete pogriješiti jer sve pripadaju ovogodišnjoj listi trendova.

U nastavku vam donosimo cijeli popis trendova da se jednostavnije inspirirate za svoj sljedeći projekt u domu.

Button & Sprung

 

1. Ukrasi

Pletivo, resice, pomponi i perje. Bilo što od navedenoga može ukrašavati vase zidove, deke, jastuke I tepihe. Najbolja stvar je to što je internet prepun ideja kako ih uklopiti u interijer, a nekoliko ovih ideja smo predstavili i u našem članku o uređenju dnevnog boravka.

blank

Valspar

 

2. Boje sladoleda

Interijere, ali I modni svijet, preplavile su boje sladoleda. Srećom, s bojama nije ista priča kao sa sladoledom – ne morate odabrati jednu ili dvije omiljenje. Možete ih kombinirati koliko god želite jer je paleta ovih boja zahvalna za kombinacije I osvježit će izgled svakog prostora.

blank

West one bathrooms

 

3. Geometrijski oblici

I to na pločicama i tapetama. Ako imate jednostavan namještaj, tapete ili samo naljepnice geometrijskog uzorka će u potpunosti transformirati izgled vaše prostorije.

blank

Sofa.com

 

4. Lišće

U posljednje vrijeme svi pričaju o biljakma, jednostavno je postalo neobično ako u svom domu nemate niti jednu. Ove godine biljke su u trendu po principu “što više, to bolje”. I to ne samo na prozorskim daskama, poigrajte se sa zidnim i visećim vrtovima u svom domu.

blank

Marks Spencer

 

5. Indigo plava boja

Ako zaista niste ljubitelji pastelnih tonova, možete se poigrati s indigo plavom. U svoj interijer možete uklopiti neki dekorativni element u toj boji ili možete promijeniti boju svojih zidova. S indigo plavom nećete pogriješiti, neovisno o tome koliko je ukopite u interijer.

blank

Button & Sprung

 

6. Ombre nijanse

Iako vam je prva asocijacija vjerojatno tehnika bojenja kose, ove godine ombre viđamo posvuda – na predmetima, tekstilu, pa čak i na zidovima.

blank

Swoon Editions

 

7. Sjajna zlatna boja

Elegantan štih u svom interijeru najjednostavnije ćete postići detaljima u sjajnoj zlatnoj boji. Možete se odlučiti za lampe, okvire za slike, vaze, ručke za vrata, male skulpture… A kombinirati je možete s bilo kojom bojom interijera  i namještaja.

blank

Amara

 

8. Kombinacije detalja i uzoraka jarkih boja

Ove godine sve se vrti oko veselih nijansi boja. Stoga ćete svoju prostoriju u kojoj prevladavaju neutralne boje najjednostavnije oživjeti kombinacijom detalja i uzoraka u nekoliko toplih jarkih boja.

blank

House of Fraser

 

9. Tropski uzorci

Ovo je definitivno ljetni trend za ovu godinu. Tropski uzorci asociraju na ljeto I zato su i više nego dobrodošli u bilo kojem obliku – tapete u stanu, ukrasni jastučići, posteri na zidovima…

blank

Carpetright

 

10. Sjene na tepisima

Tepisi koji imaju prelijevajuću površinu koja hvata svjetlost su novi trend što se tiče podova. Sivi tonovi takvih tepiha djeluju jednostavno i profinjeno te će vašem prostoru dati pravi dašak elegancije.