ZAGREB – Nastavši 1984. kao glazbeni projekt budućih supružnika Ira Kaplana (gitara, klavir, vokali) i Georgie Hubley (bubnjevi, klavir, vokali), kojima se osam godina kasnije priključio basist James McNew, Yo La Tengo su s vremenom stekli kultno sljedbeništvo te postali jednim od najvećih miljenika glazbene kritike diljem svijeta.

Za sobom imaju četrnaest redom izvrsnih albuma prekrasne, intrigantne, eksperimentima sklone i nerijetke bučne pop glazbe, radili su glazbu za filmove ali i snimili temu za kultne Simpsone, glumili su The Velvet Underground u filmu “I Shot Andy Warhol” te dijelili pozornicu s mnogim drugim glazbenim velikanima.

U ožujku ove godine bend je za Matador Records objavio novi studijski album “There’s a Riot Going On”, koji ih je odveo na još jednu veliku američku i europsku turneju. Yo La Tengo su prije točno četiri godine prvi put nastupili u Zagrebu, oduševili ga, ali i bili podjednako oduševljeni gradom i njegovom publikom kojoj se 11. svibnja vraćaju u dvoranu Jedinstvo.

Ovaj koncert u sklopu programa SuperUho započinje točno u 20.15 sati. Sastoji se od dva dijela, prvog tišeg i drugog glasnog, između kojih će biti kratka pauza, a sve zajedno će trajati više od 2 sata.

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 150 kuna u prodaji su u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) te Rockmarku (Berislavićeva 13), a na ulazu će koštati 180 kn, ako već ranije ne budu rasprodane.