Svaki dan je bio veliki dan za vratolomije i znao sam da uvijek nešto može poći ukrivo, no to smo izbjegli odličnim dvojnikom, ispričao je svojedobno glumac Tom Hardy (40) o snimanju filma ‘Mad Max: Fury Road’. U sedam i pol mjeseci snimanja u pustinji Namib u jugozapadnoj afričkoj državi Namibiji Hardy je cijelo vrijeme imao pri ruci svog dvojnika, Novozelanđanina Jacoba Tomurija (38). 

Obožavateljice su rekle kako Jacob jako nalikuje Tomu te da je zgodan i nije ni on ‘za baciti’. Glumci su se zbližili na snimanju i postali dobri prijatelji te vole skupa otići na UFC borbe. Trenutačno surađuju na znanstvenofantastičnom filmu ‘Venom’ koji izlazi u listopadu ove godine. 

HOLIVUDSKI ZAVODNIK Hardy kao mafijaš Al Capone: ‘Ni majka me ne bi prepoznala’

Foto: Instagram

Glumac Michael Douglas (74) ispričao je 2015. tijekom snimanja filma ‘Ant-Man’ kako preko 26 godina ima istog dvojnika, Mikea Runyarda (66). Bivši profesionalni vozač motorističkih utrka se počeo baviti glumom 1977., a Douglasu je ‘uskakao u pomoć’ na snimanju filmova ‘Crna kiša’ iz 1989, ‘Igre’ 1997 i ‘Falling Down’ iz 1993. 

Foto: Facebook

Tijekom godina suradnje na setovima su se sprijateljili i Michael se pohvalio kako su postali ‘prijatelji za golf’. Runyard je ispričao kako su Douglas i on profesionalci i imaju veliko poštovanje jedno za drugo te voli raditi skupa i družiti se. 

OTKRILA DETALJE Douglasova žrtva: ‘Doživio je orgazam pa mi se zahvalio…’

Foto: Facebook

– Michael je drag, pun poštovanja, odgovoran, darežljiv, marljiv i želim slijediti njegov primjer – istaknuo je. Dodao je kako mu je jedan od najizazovnijih stvari koje je morao odraditi kao dvojnik kada je trebao pasti na devet metara dubine u ocean i odglumiti smrt. 

Foto: Facebook

– Glumio sam mrtvo tijelo u vodi čija se dubina mijenja svakog trenutka. Da sam promijenio položaj tijela u vodi u sigurniji, onda bih uništio snimanje i trebao to sve ponoviti – prisjetio se Runyard. Osim Douglasu s kojim je često surađivao, tumačio je dvojnika i glumcima Harrisonu Fordu, Seanu Conneryju, Adamu Sandleru i Christopheru Walkenu. 

Foto: YouTube screenshot

William Spencer (34) bio je dvojnik Andrewu Garfieldu (34) u filmu ‘Čudesni Spider-Man’ 2, a svojedobno je ispričao u intervjuu kako je dobio taj posao zahvaljujući glumcu. Naime, Spencer je poznati američki skateboardaš kojeg je Garfield uočio i htio neke njegove vratolomije iskoristiti na setu. 

– Hej, čovječe slušaj, kao dijete sam vozio skateboard i želim da Peter Parker to radi u filmu. Volio bih te dovesti na snimanje i ako se slažeš da voziš skateboard za mene – prisjetio se Spencer razgovora s Garfieldom. Skateboardaš je do sada tumačio dvojnika u filmovima ‘Project X’, ‘Jonah Hex’ i ‘The Kids Are All Right’. 

Foto: YouTube screenshot

Indijska glumica Priyanka Chopra (35) u seriji ‘Quantico koristila je dublericu Aja Frary (39), iako inače voli sve vratolomije izvoditi sama. Frary već duže vrijeme radi u filmskoj industriji te je do sada osim Priyanki, bila dvojnica i glumicama Rosario Dawson i Megan Fox. 

Foto: YouTube screenshot

Glumac Dwayne Johnson (46) na setu kao svog dvojnika koristi rođaka Tanoaija Reeda (44) i skupa surađuju oko 16 godina. Reed je radio vratolomije za brojne filmove poput ‘Waterworlda’, a kaže kako najviše uživa raditi s Johnsonom. 

NIŠTA NIJE PROBLEM The Rock o Khaledu i oralnom seksu: ‘Ja sam svladao sve…’

Foto: YouTube screenshot

– Mislio sam da ću nakon što prestanem igrati američki nogomet, zacijeliti svoje tijelo, no mislim da ga sada još više mučim. Skačem sa zgrada, u mene se zabijaju auti i razbijam stvari. Imam 44 godine, ali nekad se osjećam kao da sam 83-godišnjak – ispričao je dvojnik glumca poznatog kao ‘The Rock’. 

Foto: Instagram

Glumac Brad Pitt (54) sprijateljio se sa svojim dvojnikom Philom Ballom nakon što su surađivali na  filmovima ‘The Counselor’ i ‘World War Z’. Phil se često šali kako je ‘neopjevani junak’, a do sada je izvodio vratolomije u ‘Sherlock Holmesu’, ‘Bournovom ultimatumu’ i ‘Prometeju’. 

NOVI PROJEKT Pitt snima film o holivudskom zlostavljaču žena – Weinsteinu

Foto: YouTube screenshot

Glumac Ben Affleck (45) surađivao je s dvojnikom Richardom Centronom na filmovima ‘Batman v Superman’, ‘Justice League’, ‘Računovođa’ i ‘Suicide Squad’, a trenutačno rade na krimi drami ‘Triple Frontier’ koja izlazi sljedeće godine. Affleck je istaknuo kako mu je čast snimati s legendom Richom.

Foto: Instagram

Oscars 2013 - Vanity Fair Party

Oscars 2013 - Vanity Fair Party

ŽELI JOŠ JEDNU ŠANSU Ben Affleck se želi pomiriti sa suprugom: Cura mu dosadila?