Pogreb djevojke čije se grozno ubojstvo pripisuje migrantima, a duboko je potreslo talijansku izbornu kampanju, održan je u subotu u Rimu, nekoliko dana prije početka suđenja muškarcu koji je pucao na Afrikance u znak odmazde.

Iza bijelog lijesa prekrivenog cvijećem, stotine bližnjih i prijatelja sudjelovalo je ispraćaju Pamele Mastropietro, ubijene u dobi od 18 godina nedugo nakon što je izašla iz centra za odvikavanje.

Profimedia, LaPresse

 

Trojica Nigerijaca, među kojima je barem jedan narkodiler, u pritvoru su pod sumnjom da su ubili tu djevojku 30. siječnja i zatim razrezali njezino tijelo te ga ostavili u dva kovčega uz cestu.

Među brojnim vijencima bijelog cvijeća na trakama jednoga je pisalo “Traini Luca”. Taj pobornik krajnje desnice koji nije poznavao žrtvu, ali ju je želio osvetiti te se kretao 4. ožujka središtem Macerate i pucao na Afrikance, ranivši najmanje šest osoba.

05-05-2018 - Roma Cronaca Funerali di Pamela Mastropietro, la ragazza uccisa a Macerata. Nella foto: la maglia per Pamela 05-05-2018- Rome News Pamela Mastropietro funeral. 05-05-2018 - Roma Cronaca Funerali di Pamela Mastropietro, la ragazza uccisa a Macerata. Nella foto: la maglia per Pamela 05-05-2018- Rome News Pamela Mastropietro funeral., Image: 370645507, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, LaPresse

Profimedia, LaPresse

 

Suđenje mu počinje u srijedu. Jezivo ubojstvo i rastističke odmazde mjesec dana prije parlamentarnih izbora potresli su Italiju i upozorili na duboke napetosti zbog migranata u toj zemlji na čije je obale stiglo više stotina tisuća osoba posljednjih godina.

U Macerati su neofašistički aktivisti u petak preimenovali Splitsku ulicu, ulicu u kojoj je ubijena djevojka, u “Ulicu Pamele Mastropietro, žrtve nigerijske mafije”.