Najvažnija modna uzrečica za ljepotu koju će vam reći vizažistica Rae Morris glasi: “Kad ste u velikoj žurbi, prvo našminkajte oči, jer podlogu i ruž za usne možete lako nanijeti dok ste u pokretu ili u automobilu”. 

Iza poznate australske make-up umjetnice je vrlo uspješna karijera u industriji ljepote, a njezini našminkani modeli hodali su mnogim svjetskim modnim pistama. Morris je “slučajno” postala šminkerica nakon što je asistirala na jednom fotosnimanju sa supermodelom Naomi Campbell, a u karijeri je radila i s Cate Blanchett, Kelly Rowland…

blank

KNJIGA DANA Djeca čije majke rade odrastu u ljubaznije i ambicioznije osobe

Ona definitivno zna kako postići nevjerojatne rezultate, i to u vrlo kratkom vremenu, a u svojoj knjizi “Express Makeup” dijeli s čitateljicama sve tajne šminke i najrazličitije tehnike. 

Prvi dio knjige obuhvaća specifične proizvode za šminkanje i kako ih pravilno upotrebljavati, dok drugi dio sadrži brojna našminkana lica koja, uz njezine savjete zlata vrijedne, može “ponoviti” svaka početnica. 

blankFoto: 24sata/24sata Sjaj koži daje iluminator

Za osvjetljavanje, piše, nikad se ne koristi bijela ili srebrno-siva boja, pogotovo ne za isticanje kože, jer se te boje koriste samo za isticanje unutarnjih kuteva očiju kako bi dobile na prozračnosti. Kako je umorna koža problem mnogih djevojaka i žena, Morris i za to ima rješenje.

Mladenački sjaj bez suvišnih bora postiže se ako koristite iluminator (odnosno posvjetljivač) koji najčešće dolazi u obliku korektora u najsvjetlijoj nijansi, i to na cijelom licu. Najbolji način je dodavanje nekoliko kapi iluminatora u svoju dnevnu kremu za lice. Otkrila je, između ostalog, i kako savršeno našminkati oči. Za dramatičan i zavodljiv pogled eyeliner je svakako ključan, no problem može nastati kod iscrtavanja.

blank

blank

KNJIGA DANA Uvijek je bolje postavljati glupa pitanja nego glumiti sveznalicu

Pitate li se kako će linija koju “potegnete” izgledati čista i uredna, vrijeme je da posegnete za dodatkom koji nećete pronaći u toaletnoj torbici. Riječ je o selotejpu. Nanesite puno svjetle olovke na unutarnji rub svakog oka. Zalijepite selotejp na kapke i ispunite ih crnim tušem, a na kraju ga pažljivo odlijepite.

Ova slavna vizažistica ima i svoj “završni” trik – a to je nanošenje sjajnih čestica (shimmera) sitnim kistićem na donji vanjski dio obrva. Savjeta kako oslikati najrazličitiji oblika očiju, od okruglih, kosih, malih ili onih sa spuštenim vjeđama, ne nedostaje. 

blankFoto: Dreamstime

Sjenilo metalik sjaja

Vjeđe će, primjerice, “podignuti” tamnije sjenilo koje se nanosi na područje iznad kapka, dok se ispod obrva nanosi malo šljokica, baš kao i na unutarnji kut oka. Želite li postići glamurozan look, poput Jennifer Lopez, obavezno je metalizirano sjenilo na cijelim kapcima.

Osim brojnih primjera brzih i jedostavnih makeupova u svega nekoliko minuta, za što ne morate biti kreativni, autorica daje i mnogobrojne savjete o tome koji tonovi pristaju različim tonovima kože – od blijede puti do tamnije, kao i starijim ženama.