Regionalni fond rizičnog kapitala South Central Ventures je objavio da je uložio u hrvatski LittleDot, aplikaciju koju su osmislili Dario Šimović i poznati zagrebački pedijatar Milivoj Jovančević. Iznos nisu otkrili.

“LittleDot je platforma za povezivanje roditelja s pedijatrima i ostalim liječnicima u stvarnom vremenu, kako bi roditelji dobili stručne savjete i bili u mogućnosti pratiti razvoj djeteta. Investicija će LittleDotu pomoći u ostvarivanju njihove misije, digitalne transformacije skrbi o djeci i omogućiti roditeljima da brzo i lako stupe u kontakt s poznatim vrhunskim pedijatrima i stručnjacima bilo kada/bilo gdje, 24 sata dnevno bez obzira na lokaciju”, stoji u priopćenju. Tumače kako u Hrvatskoj radi jedan pedijatar na 950 djece, a novopečeni roditelji često  traže pomoć na Internetu. 

Roditelji mogu unutar aplikacije unijeti zdravstvene zapise o djetetu na svom mobitelu ili kompjutoru. Aplikacija  roditeljima pruža vođenje dnevnika djeteta kroz 12 funkcija te ujedno korisne informacije o rastu, razvoju, imunizaciji i temperaturi djeteta i tako omogućava bolju komunikaciju s liječnikom. Osim toga, roditeljima je omogućeno da sami odaberu i kontaktiraju najbolje pedijatre i stručnjake u bilo kojem trenutku bez fizičkog odlaska u bolnicu. Platforma nudi tri usluge: kratke pisane konzultacije u obliku poruke, telefonske konzultacije i drugo mišljenje.   

LittleDot je prošle godine osnovao Dario Šimović, koji ima 10-ak godina iskustva na menadžerskim pozocijama u CISCO-u, uz pomoć dr. Milivoja Jovančevića.     

“Oduševljeni smo što ćemo se pridružiti Dariju i njegovom timu u LittleDotu i čvrsto vjerujemo da mobilne tehnologije mogu značajno poboljšati kvalitetu života ako se koriste ispravno. Siguran sam da će LittleDot spasiti mnoge neprospavane noći roditelja čak i na putovanju daleko od njihovih pedijatra i drugih medicinskih stručnjaka,”izjavio je Jure Mikuž, managing partner u South Central Venturesu.

Očekuje se da će tržište telemedicine godišnje značajno rasti za 18,7% između 2016. i 2022. godine.

South Central Ventures dosad je uložio u tri domaća startupa: Agrivi (milijun eura), Bulb (dva milijuna eura) i Sentinel Marine Solutions (milijun eura).  Agrivi uskoro planira drugu, višemilijunsku rundu ulaganja u inozemstvu, a SCV će sudjelovati i u njoj, najavili su.