Stručno povjerenstvo za vodu za ljudsku potrošnju je dana 9. travnja 2018. godine održalo telefonsku sjednicu te je, uzimajući u obzir sve rezultate praćenja vode za ljudsku potrošnju kroz razdoblje od tjedan dana zaključilo da se voda za ljudsku potrošnju na području Slavonskog Broda smatra zdravstveno ispravnom i može se koristiti za piće i ostale potrebe kućanstva, stoji u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici HZJZ-a.

U skladu s člankom 12. Stavak 5.  Zakona o vodi za ljudsku potrošnju, Povjerenstvo smatra da javni isporučitelj vodnih usluga treba nastaviti uzorkovanje i kontrolu crpilišta i mreže sukladno državnom planu monitoringa i u skladu s redovnim planovima internih kontrola vodovoda, kaže se u priopćenju.

Potvrdilo i Ministarstvo zdravstva

“U skladu s ovlastima propisanim člankom 12. Zakona o vodi za ljudsku potrošnju, međuresorno Stručno povjerenstvo za vodu za ljudsku potrošnju  dana 09. travnja 2018. godine održalo Sjednicu te je uzimajući u obzir sve dosadašnje rezultate praćenja vode za ljudsku potrošnju, zaključilo da se  voda za ljudsku potrošnju na području Slavonskog Broda smatra zdravstveno ispravnom i može koristiti za piće i sve ostale  potrebe kućanstva.

Povjerenstvo smatra da se učestalost uzorkovanja i kontrole crpilišta kao i mreže od strane javnog isporučitelja vodnih usluga treba nastaviti sukladno državnom planu monitoringa i u skladu s redovnim planovima internih kontrola vodovoda. 

O tome su odmah obaviješteni gradonačelnik Slavonskog broda, župan Slavonsko –brodske županije kao i uprava vodovoda”, priopćili su iz Ministarstva zdravstva.