Iako mu je alkotestiranjem utvrđeno 0,54 promila alkohola u organizmu, saborskom zastupniku Franji Luciću izrečena je samo novčana kazna. a vozačka dozvola ostala “nedirnuta”. Odluka je to sutkinje na Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu na raspravi održanoj u srijedu 4.travnja na tome Sudu.

Podsjetimo, slučaj se dogodio prije otprilike mjesec i pol dana kada ga je na autocesti Bregana-Lipovac, kod naplatnih kućica Lužani, zaustavila policijska ophodnja i prilikom alkotestiranja Lucić je “napuhao” 0,54 promila. Prekršajnom sudu podnijeta je policijska prijava zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

TAJNI POPIS Šuker Lucića vodio u Grčku jer je ‘čovjek od posebne važnosti’

Lucićev odvjetnik Mijo Kladarić kazao je telefonom za 24sata da je na ročištu u srijedu potvrđeno da je njegov branjenik autocestom vozio sa 0.54 promila u krvi. 

– Kako je koncentracija od 0.5 promila recimo to tako “dopuštena” a “višak” od te granice do alkotestom izmjerene samo 0.04 promila, dakle u tzv.graničnom stupnju prekoračenja, Luciću je izrečena novčana kazna od 1500 kuna, a vozačka dozvola nije mu oduzeta-kazao je, uz ostalo, odvjetnik Kladarić.

MACA MU POPAPALA JEZIK Nakon seks skandala Lucić u izolaciji: “Nikome se ne javlja”

Odvjetnik dodaje da je takva odluka i bilo za očekivati slijedom izmjerene koncentracije alkohola, da je odluka pravedna i primjerena presuda za te i takve slučajeve.