Nakon šibensko-kninskog, osječko-baranjskog, dubrovačko-neretvanskog, splitsko-dalmatinskog i virovitičko-podravskog HDZ-a, Županijski odbor HDZ-a Zagrebačke županije šesta je zaredom županijska organizacija naše stranke koja je i službeno dala punu podršku nacionalnom vodstvu HDZ-a i predsjedniku Andreju Plenkoviću za nastavak procesa ratifikacije Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

33 za, 4 protiv

Županijski odbor HDZ-a Zagrebačke županije odluku je donio golemom većinom, s 33 glasa ZA i samo 4 protiv. na svojoj sjednici održanoj sinoć u Zagrebu

– Nakon argumentirane i demokratske rasprave o stvarnom sadržaju Konvencije, otklonjene su sve dvojbe oko ratifikacije. Iz Konvencije ne proizlazi ni najmanja obveza da se u naš pravni poredak uvede tzv. treći, neutralni spol ili da se, primjerice, priznaju istospolni brakovi. Nema nikakvih „roditelja 1“ i „roditelja 2“, kako se to u zadnje vrijeme manipulira. Konvencija je u skladu s Ustavom RH te ona ničim ne ugrožava naše tradicionalne vrijednosti. Stoga je i bila očekivana ovakva i više nego uvjerljiva većinska odluka članica i članova naše županijske organizacije – zaključio je nakon sjednice predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Zagrebačke županije Dražen Barišić.