Unatoč laganoj kiši vodostaj Une i dalje opada te je u 8 sati iznosio 389 cm. U općini Dvor gotovo su sva sela ugrožena zato što su do jučer sva bila pod vodom. Nije u svaku kuću ušla voda, ali je metar vode bilo na cesti.

POGLEDAJTE VIDEO:

[video: 1199028 / ]

GRADE SE NOVI NASIPI Najgore tek stiže: Rijeke rastu, a za vikend puno kiše i snijega

U Pisarovini pak nesvakidašnj prizori. Ljudima su poplavljena dvorišta pa su im doplivali šarani i štuke.

Foto: čitatelj 24sata

U većem dijelu Sisačko-moslavačke županije situacija je pod kontrolom, očekuje se porast vodostaja rijeka tijekom vikenda uslijed najavljenih padalina. Oko 300 vatrogasaca je stalno u pripravnosti na području županije.

Prijepodne će krenuti konvoj Hrvatskog Crvenog križa iz Hrvatske Kostajnice prema Dvoru i susjednim selima s najbitnijim potrepštinama tamošnjem stanovništvu.

U ličkom Kosinju izlila se rijeka Lika i poplavila mjesto. HGSS je razmjere poplave snimio iz zraka i to objavio na svom Facebooku. 

Nedaleko od mosta na rijeci Lici u Kosinju je i jučer održana sjednica Stožera civilne zaštite kojom  je predsjedao Mihael Kurteš. 

Osim članova Stožera na sjednici su bili i župan ličko-senjski dr. Darko Milinović, načelnik Općine Perušić Ivica Turić, predstavnici policije na čelu s načelnikom PU ličko-senjske Josipom Biljanom, GSS-a, ekipa Crvenog križa, vatrogasci…

Govoreći o trenutnoj situaciji župan Milinović je zaključio kako  je ona na sreću daleko od poplava koje su zadesile ovo područje prije nekoliko godina, javlja portal Lika Online.

STIŽE OBILNA KIŠA Izlila se Lika i poplavila Kosinj: U Jasenovcu se grade nasipi…

-Tada smo imali 150 objekata pod vodom, a danas svega jedan. Dečki iz Stožera su već pomogli u nekim domaćinstvima podići namještaj u slučaju da se vodostaj poveća. Ono što je bitno reći da nema ljudskih žrtava,  a sinoć su izvršene dvije hitne intervencije patronažnog tima Doma zdravlja Gospić. Čestitam svima koji su uključeni u aktivnostima vezanim uz ove poplave jer su sve službe ponovno obavile jedan fenomenalan posao. I sada je na terenu oko 40 ljudi ovoga Stožera. Ukoliko se dogodi porast razine vode zbrinut ćemo 20-ak mještana u Opću bolnicu Gospić ili neke druge smještajne kapacitete, kazao je župan Milinović dodavši da će se na ovim prostorima situacija poboljšati ukoliko se izgradi hidrocentrala Kosinj II. čija bi brana ukrotila  nabujale rijeke u Gornjem Kosinju. Na taj način bi se ublažio i vodeni udar na širem području Otočca.