Bend Prljavo kazalište bi trebalo 25. travnja imati koncert u Cutting Roomu u New Yorku, a Hrvati su na Facebooku pokrenuli inicijativu kako bi se bojkotirao taj nastup, piše Večernji list. Prljavci su se navodno zamjerili hrvatskim fanovima jer koncert organiziraju Srbi. 

SVIRKE U AUSTRALIJI Prljavci su ‘pobjegli’ u toplije krajeve: Doma je bilo tak zima?

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

– Pozivam hrvatsku mladost da bojkotira ovaj koncert financiran iz Srbije i Beograda! Show pride ne podržavajte bratstvo/jedinstvo u NY… be proud be Croatian… no cajke in NY. Ne dozvolite da vam djeca idu na ovaj koncert! Upozorite ih… opstali smo bez njih prije i sada ćemo… nećemo nikakvo bratstvo i jedinstvo ovdje – istaknula je na društvenoj mreži Hrvatica iz New Yorka Mila Pavlak Žepina.

PRLJAVO KAZALIŠTE NA TRGU Prošlo je 28 godina: Koncert koji je najavio novu Hrvatsku

Foto: Screenshot facebook

– Nisam upoznat s tim pozivom na bojkot, mogu samo reći kako je ovo već peti, šesti orkestrirani napad na bend. Jednostavno, uopće to ne želim komentirati. Trenutačno smo u pripremama za koncert na stadionu u Kranjčevićevoj u povodu 40 godina Kazališta i to je jedino o čemu možemo razgovarati – rekao je za Slobodnu Dalmaciju Tihomir Fileš, bubnjar i menadžer Prljavog kazališta.

‘PRLJAVCI’: ‘S Mandžom ćemo na ručak, ali nismo dogovorili tko će platiti’

Foto: Screenshot facebook

Žepini smeta što su organizatori koncerta Pure Live Music – Srbi. Ista agencija je bila odgovorna za turneju Prljavaca po Australiji. Australski Hrvati nisu stvarali probleme zbog toga dok se ovog puta dosta korisnika društvenih mreža složilo sa Žepinom. 

RAZGOVOR U STUDIJU Prljavo kazalište: Mi smo ulični bend kojem se dogodio uspjeh

– Pokušala sam informirati većinu svojih prijatelja. Čini se kako smo moj muž i ja u manjini i nitko ne mari – požalila se jedna korisnica. Druga se nadovezala da je nju briga i srećom neće biti u New Yorku. Nakon toga su spomenuli da ista agencija priprema koncerte Lepe Brene i benda Zabranjeno pušenje. Posebno im je zasmetala Brena, koja je, kako tvrde, prije nekoliko mjeseci nastupila u Beču pokraj jugoslavenske zastave.

Foto: Privatni album

– Umrla je Zadnja Ruža Hrvatska! Prodali se za šaku Judinih škudi onima koji su nas klali, ubijali, silovali i razarali i za taj ratni zločin nikad ne odgovarali! A bila nam je druga himna za vrijeme Domovinskog rata! Dosta nam je te balkanizacije! Mi imamo naše hrvatske kompanije koje organiziraju koncerte hrvatskih glazbenika – komentirao je jedan Hrvat. 

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Žepina je u SAD došla kao dijete iz rodne Like, a poznata je po političkom aktivizmu. Nedavno je inicirala i peticiju protiv imenovanja HNS-ovca Borisa Blažekovića za generalnog konzula Republike Hrvatske u New Yorku, ističe Večernji list. 

A GDJE STE VI BILI? Prije 27 godina 300.000 ljudi je pjevalo uglas s Prljavcima