Napoli je u nedjelju vjerojatno izgubio još jednu utrku u prvenstvu. Nakon što su vodili čitavu sezonu, Inter ih je uspio zaustaviti i tako oslobodio Juventusu put do prvoga mjesta.

‘Stara dama’ sada ima bod prednosti ali i utakmicu manje, a ranijih smo sezona imali priliku vidjeti kako oni svoju prednost, kada je imaju, teško ispuštaju.

U Milanu je u nedjelju završilo bez pogodaka, a posebno je razočaran i ljutit bio trener momčadi s juga Italije, Maurizio Sarri. Posebno se to vidjelo na konferenciji za medije kada ga je jedna novinarka pitala znači li ovaj remi da su Napolijeve nade u naslov prvaka gotove, Sarri je odgovorio:

– Žena si i lijepa si pa ti neću reći da odj**eš- oštar je bio Sarri.

Europa League Round of 32 Second Leg - Lazio vs Steaua Bucharest

VIDEO: DYBALIN SLOBODNJAK Čudesan gol petom Immobilea, Inter i Napoli uspavali Meazzu

Na kraju se Sarri odlučio ispričati novinarki pa je odmah po završetku konferencije otišao do nje i osobno joj se ispričao na upućenim riječima.

A dok je još razgovarao s novinarima, ipak je odgovorio na pitanje o utrci za naslov prvaka.

– Ako Juventus dobije svaku utakmicu do kraja sezone možemo im čestitati i nakloniti se – rekao je Sarri i dodao:

– Nismo najbogatiji klub u Italiji, možemo ih stisnuti do samoga kraja. Vjerujemo li u naslov? Vjerujemo da možemo dati najbolje od sebe.

Dodajmo i da je Sarri nervozu pokazao i kada ga je novinar Mediaset Premiuma pitao za Juventus. Trener Napolija ga je upozorio da ne želi razgovarati o tome, da će odgovarati samo na pitanja koja se tiču Napolija, a kada se pojavilo pitanje oko Juventusove utakmice s Atalantom, Sarri je napustio intervju.

Dok je Sarri bio izrazito neugodan i ljutit, Interov strateg Spalletti imao je izljev iskrenosti u kojem je prozvao čelnike Intera zato što mu u siječnju nisu doveli željena pojačanja. 

– Ja mislim da je bila dobra utakmica. Spektakularan nogomet subjektivan je pojam. A ja mislim da je utakmica bila dobra u smislu kretanja, taktike… Napoli ima kvalitetu, a Sarrijeva metoda prolazi, poznaju se u dušu”, govorio je Spalletti, pa nastavio:

– Sve ovisi o tome gdje želite smjestiti ovaj Inter. U načelu iza nas je grozan, doista ružan period, s nekim groznim utakmicama. Ukupno gledano, ove sezone nismo igrali dobro jer nemamo kvalitetu kakvu neki misle da imamo- vrlo je iskren Spalletti. 

Radim s ovom momčadi svaki dan i jednostavno nemamo kvalitetu. Napoli je ima, mi ne toliko. Bili smo čvrsti, nismo im dopustili puno, ali kad govorimo o kvaliteti, vidio sam razliku između Napolija i nas. I nije to nešto što mogu poboljšati kroz treninge, pa pokušavam cijele sezone… Završio je Spalletti.