HDZ bi i danas bio relativni pobjednik izbora, pokazuje najnovije CRO Demoskop istraživanje, a na ljestvici izbornih preferencija imaju 28,9 posto podrške, dok su mjesec ranije imali 29,3. Ovo je i najslabija podrška najjačoj stranci koalicije od izbora. 

Na drugom je mjestu SDP sa 20,8 posto (u veljači su imali 21,1), pa se HDZ-ova prednost zadržala na istoj razlici kao i posljednjih pet mjeseci. Živi zid se i dalje drži na trećem mjestu sa 10,9 posto, ali ova stranka je nakon pet mjeseci rasta počela padati i to za jedan posto u proteklih mjesec dana. Jedan posto rasta zabilježio je četvrti Most sa 7,1 posto. 

Kolinda Grabar Kitarović stoji najbolje na ljestvici pozitivnog doživljaja političara sa 16,9 posto, dok je prije mjesec dana imala 19,2 posto. Tako se približila Nikome (nitko od političara) na drugome mjestu sa 16,2, dok je treći pozitivac Andrej Plenković sa 12,5 posto, a slijede Božo Petrov i Ivan Pernar. 

S druge strane, Andrej Plenković uvjerljivo vodi na listi negativnog doživljaja političara sa 22,7 posto i to mu je najbolji rezultat. Svi političari su ovdje na drugom mjestu, a po prvi put se na treće mjesto popeo Milorad Pupovac. Iza njega slijede Davor Bernardić te Martina Dalić koja je skočila sa 1,5 na 5,7 posto podrške. 

Kako prenosi N1, 17,6 posto građana podržava smjer kretanja zemlje, a i tu smo zabilježili velik pad od 3,5 posto, dok čak 72,2 posto građana smatra da država ide u krivom smjeru. 

Vlada ima podršku 32,9 posto građana, a rad Vlade ne podržava njih 51,1 posto. Građani su Vladi dali i prosječnu ocjenu 2,13 – najslabije u ovom mandatu. 

Glavna tema ovog mjeseca bio je Agrokor, a dolazak Aleksandra Vučića druga najvažnija tema.