Učenicu sedmog razreda Osnovne škole Zamet u Rijeci prošlog je četvrtka na putu od škole do kuće napao nepoznati počinitelj. Prema pričanju zametske sedmašice, u trenutku kad se mimoilazila s nepoznatim prolaznikom on ju je zaskočio i maramicom pokrio usta.

Maramica je navodno bila natopljena nekom tekućinom, no na sreću djevojčica se snašla te je udarila napadača, istrgnula se i pobjegla. Napadnuta učenica počinitelju nije vidjela lice jer je u trenutku napada gledala u mobitel, a neslužbeno, incident se dogodio svega kilometar od škole, u Ulici Avelina Turka i to usred dana, odnosno u 13,30 sati, međutim očevidaca nije bilo.

Osnovna škola Zamet slične prijave o mogućem napadaču na tom području nije zaprimila, a o slučaju napada na učenicu obaviještena je policija. Međutim, na upit Novog lista PU Primorsko-goranskoj o napadu na djevojčicu nedaleko OŠ Zamet jučer odgovor nisu dobili.

U školi su pak s policijskim djelatnicima dogovorili učestalije ophodnje područja oko školske zgrade, a uz učenike upozoreni su i roditelji na pojačan oprez. Preporučeno je da djeca u školu i iz škole ne idu sama, nego u skupinama.