“Vladajući se neće služiti nikakvim smicalicama kako bi odugovlačili proces. Procedura je definirana Poslovnikom. Ali, dug je put od ideje do realizacije i prikupljanja potpisa. Nisam siguran da su baš svi u oporbi oduševljeni činjenicom da Most preuzima liderstvo u oporbi. Je li to zbog nekih odnosa u SDP-u, ne znam, ali jasno je da dok SDP šalje poruke zajedništva, a Most to bojkotira i tako se izvlači iz pozicije koju je nam je SDP jučer uputio”, kazao je Bačić.

Proces izvanredne uprave u Agrokoru ide dalje, situacija se polako stabilizira, rekao je. “Oporba pokušava rušiti dogovor koji su sami predložili. Kao što znate, SDP je poslao poruku kako bi pristali na zajedništvo u vezi projekta nagodbe u Agrokoru. S jedne strane šalju poruke zajedništva, a s druge, rekao bih, SDP prepušta liderstvo u oporbi Mostu, pristajući na njihov prijedlog da se opozove potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić. Dakle, oporba voli gubiti i mislim da će i peti put doživjeti poraz”, zaključio je Bačić.

“Mi to nećemo odugovlačiti ako do toga dođe i ako prikupe potpise, koliko su rekli, ako su jedinstveni, a to su 73 potpisa, koliko oporba ima ruku. Kada se ispune poslovničke odredbe, nakon toga će se uputiti Vladi na mišljenje, uvrstiti na dnevni red i u najkraćem roku pokazali jedinstvo vladajućih kad je u pitanju rad Vlade”, poručio je.

Siguran je da, ako dođe na raspravu prijedlog opoziva ministrice Dalić, može računati na tri zastupnika SDSS-a. “SDSS i svi koalicijski partneri podržat će gospođu Dalić, nakon što se o tome očituje Vlada”, uvjeren je Bačić. Na konstataciju da čelnik SDSS-a Milorad Pupovac “šalje zbunjujuće poruke, možda ucjenjuje HDZ i trgovao bi”, Bačić je uzvratio da Pupovac ne trguje. “Vladajuća većina je jedinstvena, to će biti i u petak prilikom glasovanja, a ne bih spekulirao tko prvi put nije bio raspoložen zaokružiti Natašu Novaković”, referirao se Bačić na nedavni neuspjeli izbor čelnice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa jer vladajući nisu uspjeli skupiti potrebnih 76 glasova, nego 75.