Izgleda kako je za stravičan sudar autobusa Autotransa i kamiona u Gornjem Jelenju u ponedjeljak prijepodne kriv vozač (36) autobusa. Naime, on je, kako je priopćila PU primorsko goranska, vozeći autobus riječkih registracija iz smjera Rijeke u smjeru Delnica djelomično prešao u lijevu kolničku traku te udario u kamion MAN bjelovarskih registracijskih oznaka, kojeg je vozio 43-godišnjak. Ostale okolnosti nesreće se još utvrđuju. Inače, autobus je vozio na liniji Poreč-Zagreb.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nakon teške nesreće liječničku pomoć zatražilo je čak 28 ljudi, obojica vozača teško su ozlijeđena, ali izvan životne opasnosti. U riječki Klinički bolnički centar prevezli su ih timovi hitne medicinske pomoći iz Rijeke, Delnica i Vrbovskog koji su zajedno s vatrogascima stigli na mjesto nesreće ubrzo nakon sudara.Kako navodi Novi list, među onima koji su zatražili liječničku pomoć bilo ih je vidno ozlijeđenih, s posjekotinama i porezotinama, izudaranih i otečenih, ali je bilo i onih bez vanjskih ozljeda, ali koji su osjetili određene zdravstvene probleme pa su htjeli kontrolni pregled liječnika.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

[video: 1198833 / ]

 

EKSKLUZIVNO Strašan trenutak udara: Dobili smo snimku iz autobusa strave

Većina ozlijeđenih putnika je bila u stanju šoka i nisu željeli davati izjave. Govorili su samo kako su spavali i nisu vidjeli što se događa. No, jedna putnica, Renata Žokalj iz Samobora, ipak je za Novi list rekla nekoliko rečenica više. Ona misli da je za nesreću kriv vozač kamiona.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU:

 

Foto: čitatelj 24sata

 

Putnica: Mnogi oko mene ‘zaradili’ su staklo u lice

– Sjedila sam na prvom sjedalu. Autobus je vozio polako, brzinom prilagođenom vremenskim uvjetima. Zapusi snijega stvorili su bijelu zavjesu. Kada se ona na trenutak razmaknula, vidjeli smo kamion koji dolazi prema nama. Kamion se frontalno sudario s autobusom. Najteže su stradali vozači koji su bili prikliješteni u kabinama i vatrogasci su ih sat vremena izvlačili. Bili su prisebni, ali se vidjelo da su teško ozlijeđeni. Ja sam se instinktivno sagnula, tako da sam izbjegla staklo, iako su mi cipele pune stakla, ali su putnici oko mene »zaradili« staklo u lice. Nisam vidno ozlijeđena, ali osjećam pritisak u leđima i psima i došla sam na kontrolnu provjeru, da ne bi poslije bilo posljedica – kazala je Renata Žokalj za Novi list.

30 OZLIJEĐENIH U SUDARU ‘Bilo je strašno za vidjeti. Neki putnici su plakali zbog šoka…’

– Autobus je bio pun putnika, bilo je i onih starijih, među putnicima je bila i jedna trudnica. Kada se dogodila nesreća, po nas je došao autobus koji nas je dovezao u Rijeku. Vidjeli smo da ostali autobusi stoje parkirani jer zbog nevremena nisu mogli dalje prema Zagrebu – kazala je.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

[video: 1198824 / ]