Odgođena utakmica Rijeke i Dinama je izazvala dosta polemika. Naime, nije svima jasno jesu li uvjeti na Rujevici uistinu bili za odgodu.

Dinamo tvrdi da je on bio spreman igrati, trener Mario Cvitanović je rekao kako je teren normalan i da su njegovi igrači odradili normalan trening, ali Rijeka tvrdi potpuno suprotno.

NIJE SRETAN ODGODOM Cvitanović: Malo puše i teren je dobar! Htjeli smo igrati, oni ne

Kapetan aktualnog prvaka je nakon odgode poručio kako je odluka razumna jer uvjeti za igru nisu bili normalni.

– Sudac je pozvao mene i Ademija, izašli smo na teren, ali stvarno danas uvjeti nisu bili za igru. Mislim da nikome nije u interesu da se igra samo da bi se odigralo, interes je svima, a ponajprije gledateljima da gledaju pravi derbi, a danas stvarno nisu bili uvjeti za igru – rekao je kapetan Rijeke Filip Bradarić pa nastavio:

– Teren je na jednom dijelu, tamo kod gostujućih navijača bio zaleđen, tvrd kao kamen. I sada je evo vjetar pojačao, ponovno je počelo lediti. Odluka je razumna, svi želimo igrati u ovakvoj utakmici, o tome uopće nema raspravljanja, ali svi mi igramo iz gušta, a ne da to odradimo reda radi.

– Kada se igra treba biti pravi ambijent, da svi budemo zadovoljni, da se igra nogomet, vidjet ćemo kad će to biti.

Igrači su prije odluke trenirali na Rujevici. Iako su dinamovci izjavili da je teren bio spreman za igru, Bradarić se ne slaže.

– Morali smo odraditi trening, izašli smo, ali i za treninga su uvjeti bili nenormalni. Imaš na sebi pet majica, kapu, rukavice, ali kad ta bura puše, izuzetno je teško uopće trčati, a kamoli nešto drugo.

rijeka-dinamo

rijeka-dinamo

POLA SATA PRIJE POČETKA Derbi na Rujevici odgođen zbog zaleđenog terena i jake bure…

S obzirom na odgodu, Bradariću prijeti izostanak u derbiju ako u međuvremenu zaradi treći žuti karton. 

– Nikad ne mislim na te stvari, to mi sad nije bilo u glavi. Svaka je utakmica za sebe, treba je odraditi igram maksimalno. A ako se onda desi da dobiješ treći žuti karton ili crveni, onda je to tako moralo biti. I ništa, idemo dalje, ne treba uopće razmišljati o tome – zaključio je kapetan Rijeke.

Arijan Ademi je poručio da su gosti bili spremni za igru te da je puno puta igrao po puno gorim uvjetima.

– Izašli smo na teren i sudac nam je rekao da se neće igrati. Mi smo bili za, pamtim 50-ak utakmica koje su se igrali i u težim uvjetima – rekao je Ademi.