Uhvatio me lijevom rukom za guz i prst mi gurnuo u stražnjicu te ga počeo okretati, ispričao je glumac Brendan Fraser (49) u četvrtak u intervjuu za magazin GQ. Fraser tvrdi kako ga je bivši šef organizacije za dodjelu nagrade Zlatni globus i Holivudske organizacije za međunarodne medije (HFPA) Phillip Berk seksualno zlostavljao nakon što su se rukovali na svečanom ručku 2003. u jednom hotelu na Beverly Hillsu.

BRENDAN FRASER Bio je akcijski junak i zvijezda, a danas ga nitko ne prepoznaje

Winter TCA Tour 2018 | Autor: Tammie Arroyo/Press Association/PIXSELLFoto: Tammie Arroyo/Press Association/PIXSELL

– Osjećao sam se bolesno kad je to napravio. Osjećao sam se kao malo dijete. Osjećao sam se kao da imam loptu u svom grlu. Mislio sam da ću početi plakati – prisjetio se glumac. HFPA, neprofitna organizacija novinara i fotografa koji izvještavaju o zabavnoj industriji i čiji je šef bio Berk, najavila je istragu nakon Fraserovog intervjua. Tvrde kako ‘čvrsto stoje’ protiv seksualnog zlostavljanja. 

Pixsell

Pixsell

‘LAŽE DA NEMA’ Rat na sudu: Bivša od Frasera traži 286.000 kuna alimentacije

– Godinama smo imali pozitivan, poslovni odnos sa Brendanom koji uključuje i objavu nominacija za Zlatni globus, dolazak na ceremoniju dodjele nagrade i sudjelovanje na novinarskim konferencijama. Nismo znali za ovu situaciju s Berkom i temeljito ćemo istražiti cijeli incident – rekli su iz organizacije. Navodno je Berk napisao ispriku Fraseru nakon što se požalio HFPA-i, no i dalje tvrdi da nije u ničemu pogriješio. 

68th Annual Golden Globe Awards Nominations Announcement - Los Angeles | Autor: Tammie Arroyo/Press Association/PIXSELLFoto: Tammie Arroyo/Press Association/PIXSELL – U šali sam ga štipnuo za stražnjicu – objasnio je u svojim memoarima. Američke novine New York Times su izvijestile 2005. o incidentu, ali sada je Fraser prvi put javno progovorio o tome. Glumac kaže da se povukao iz filmske industrije nakon toga te nije htio javno ispričati što mu se dogodilo jer se bojao da osvete holivudskog moćnika. Njegova karijera je tada ‘stala’ i borio se sa zdravstvenim problemima, pa i depresijom te mu je propao brak s kolegicom Afton Smith (50) nakon 10 godina kojoj se odmah povjerio o susretu s Berkom. 

People

People

Fraser: Debela čivava bila mi je uzor za ulogu u filmu

"Sing Your Song" Premiere - New York City | Autor: Donna Ward/Press Association/PIXSELLFoto: Donna Ward/Press Association/PIXSELL – Nestao sam iz Hollywooda jer sam bio jadan. Krivio sam sebe i govorio da je to sve ništa. Samo je prepipavao moj ‘teren’ – rekao je Fraser koji se 2008. ozlijedio na setu filma ‘Mumija’ u Kini tijekom izvođenja vratolomija te je proveo sedam godina po bolnicama i išao na nekoliko operacija koljena i leđne moždine.