U nesreći autobusa tvrtke Croatia Bus, koja se u srijedu ujutro dogodila na cesti Vrgorac – Zagvozd, oko 500 metara prije ulaska u tunel Turija, teže je ozlijeđen 30-godišnji vozač koji je prevezen na liječenje u KBC Split, dok je 15 putnika, srećom, prošlo bez većih posljedica.

Autobus marke Volvo, zagrebačkih registracijskih oznaka, prevozio je radnike prve smjene tvornice Krah iz Vrgorca na posao u Zagvozd, ali je vozač zbog 15-ak centimetara snijega ispod poznatog zabiokovskog prijevoja izgubio kontrolu nad vozilom, koje je svojom lijevom stranom otklizalo u stijene uz južni prometni trak, piše Slobodna Dalmacija.

Najjači udar pretrpio je upravo dio autobusa kod mjesta vozača, koji je, doznaje se u bolnici, zadobio iščašenje lijevoga kuka i skočnoga zgloba, a slomljena mu je i potkoljenica. Operiran je na odjelu traumatologije u Splitu.

Većina radnika nije krila šokiranost nakon nesreće tijekom putovanja na posao.

– Jedan kolega se dobro udario, a s obzirom da je dijabetičar, odmah je primio adekvatnu medicinsku pomoć. Mislim da su ovoj nesreći, osim snijega, kumovale i ljetne gume na autobusu – rekao je jedan od putnika koji je svjedočio incidentu na Napoleonovoj cesti.

Matko Pavlinović

 

Matko Pavlinović

 

Većina radnika”Kraha svakodnevno putuje iz Vrgorca u 44 kilometra udaljeni Zagvozd, jer je Ivica Vuković, vlasnik tvrtke, prije tri godine kupio nekadašnje poslovne objekte propale imotske tvornice trikotaže Trimot i otvorio suvremeni pogon na 22.000 četvornih metara.

– Šokiran sam, ne znam što drugo reći. Žao mi je što se ljudima to dogodilo, zbog toga jutros nismo radili. Međutim, sutra nastavljamo s proizvodnjom – izjavio je Vuković za Slobodnu Dalmaciju.

Djelatnici vrgoračke Hitne pomoći odmah su se nakon dojave o nesreći zaputili do 30-ak kilometara udaljene Turije na području susjedne općine Zagvozd.

– Uz spomenute ozljede, vozač je zadobio i površinske ogrebotine glave te ruke. Cijelim putem do Splita bio je stabilan, vitalni znakovi bili su mu uredni. Ostali putnici nisu stradali – potvrdio je dr. Mate Kasalo, voditelj ispostave županijskoga Zavoda za hitnu medicinu.