Home viral

Uprava PBZ-a predlaže dividendu deset kuna manju nego lani, skoro 98 posto ide talijanskoj majci

Uprava Privredne banke Zagreb (PBZ) predložila je da se temeljem poslovnih rezultata ostvarenih u protekloj godini dioničarima isplati dividenda u visini od 15,19 kuna po dionici, izvijestila je u četvrtak ta banka. 

Kako navode, prijedlog odluke o upotrebi dobiti ostvarene u 2017. godini se upućuje Nadzornom odboru banke radi utvrđivanja zajedničkog prijedloga, a potom na odlučivanje Glavnoj skupštini, koja je planirana za 28. ožujka ove godine.

“Dividenda će biti isplaćena 20. travnja 2018. svim dioničarima koji na dan 12. travnja 2018. budu evidentirani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva kao imatelji redovnih dionica koje glase na ime. Prvi dan od kojega će se dionicom banke trgovati bez prava na isplatu dividende je 11. travnja 2018”, stoji u objavi PBZ-a, čiji je najveći dioničar talijanska grupacija Intesa Sanpaolo, s gotovo 97,5 posto dionica.

Rezultati poslovanja PBZ-a za cijelu 2017. godinu još nisu objavljeni, a prema onima za prvih devet mjeseci prošle godine ta je banka iskazala neto dobit u iznosu od 753,8 milijuna kuna, što je za 23,8 posto manje u odnosu na isto razdoblje godinu ranije, a posljedica je ispravaka vrijednosti i rezerviranja za gubitke. 

Lani je PBZ isplatio dividendu od 25,33 kune po dionici. 

NordVPN Specijalna Ponuda