Kia je objavila slike i detalje novog Ceeda, koji će se javnosti premijerno predstaviti na salonu automobila u Ženevi. Novi Ceed – dizajniran, razvijen i napravljen u Europi – u svojoj 3. generaciji zahvaljujući inovativnim tehnologijama, zrelim i sportskim novim izgledom te odzivnijom vožnjom jača Kijinu prisutnost u C razredu.
Od prve generacije cee’da, kojeg su u Kijinoj tvornici u Slovačkoj počeli proizvoditi u prosincu 2006., do sada su ih napravili više od 1,28 milijuna. Novi oblik imena – cee’d je postao Ceed – jača njegovu reputaciju vozila iz Europske unije (engl. Community of Europe) s europskim dizajnom (engl. European Design). Od 2012. proizvedeno je više od 640.000 primjeraka postojeće generacije modela. U svojoj trećoj generaciji Kia od novog Ceeda očekuje još veći prodajni udio.

KIA

Kao i njegovi prethodnici i novi model je dizajniran, razvijen i koncipiran u Frankfurtu, u Kijinom centru za dizajn, razvoj proizvoda, istraživanja i razvoj. Proizvodit će se u Kijinoj tvornici u slovačkom gradu Žilina. Novi model će debitirati početkom ožujka na salonu automobila u Ženevi, gdje će biti premijerno predstavljena još jedna izvedba karoserije. Proizvodnja 5-vratnog hatchbacka počinje u svibnju. Prodaja novog Ceeda (isključivo) u Europi počinje u drugoj polovici godine.

Novi Ceed, postavljen je na Kijinu novu platformi K2, širi je u odnosu na prethodnika za 20 milimetara (1.800mm) i niži 23 milimetra (1.447mm). Njegov međuosovinski razmak i dalje ostaje 2.650mm, dok je prednji prevjes kraći za 20mm (sada 880mm), a stražnji prevjes je duži za 20mm (sada 780mm). Nova platforma omogućava Ceedu učinkovitije iskorištenje prostora. Novi model je dobio 395-litarski prtljažnik (prije 380-litarski) i više prostora u predjelu ramena za one koji sjede straga, više prostora za glave na prednjim sjedalima i niži položaj sjedenja. Ravne linije zamijenile su prethodnikove okrugle rubove, a prednja maska je evoluirala. »Tigrov nos« je nešto širi, otvor za protok zraka postavljen je niže nego prije, a linearne linije uokviruju njegovo ‘lice’. Novi model u standardnoj opremi nudi LED dnevna svjetla u obliku kocki leda, koje je preuzeo od prethodnikovih GT i GT-Line izvedbi.  Novi Ceed će u 5-vratnoj, hatchback izvedbi biti raspoloživ u čak 12 boja karoserije. Kupci će moći birati između različitog dizajna i dimenzija 15 do 17 cola.

KIA

U unutrašnjosti je Ceed dobio brojne arhitekturne detalje, koje su već dobili Kijini ostali noviji modeli, kao npr. vodoravno postavljena armaturna ploča, koja dočarava elegantniji izgled. Dizajn onima koji sjede sprijeda pruža više prostora u predjelu nogu i zahvaljujući boljoj preglednosti sprijeda nudi bolji osjećaj otvorenosti. Središnji zaslon dolazi u veličinama od 5, 7 ili 8-inča (u verziji sa navigacijom).

KIA

Što se tiče motorizacije, bazni motor je suvremenija izvedba Kijinog 1,0-litrenog T-GDi benzinskog motora s turbo punjačem snage 120 KS. Turbo benzinske boje zastupa i 1.4 T-GDi, koji će zamijeniti 1.6 GDI motor. Novi ‘Kappa’ 1.4 T-GDi benzinski motor snage 140 KS je usprkos manjem obujmu 4% snažniji od prethodnika. Turbo punjač pruža širi raspon okretnog momenta u odnosu na odlazeći 1,6-litreni motor, što mu omogućava bolju odzivnost u različitim voznim uvjetima – uz niže emisije. Manje zahtjevnim kupcima na raspolaganju će biti 1.4 MPI benzinski motor s multipoint ubrizgavanjem, koji proizvodi 100 konjskih snaga.
Novi Ceed će dobiti i Kijin novi dizelski motor U3. 1,6-litreni CRDi motor ispunjava najnoviji, stroži emisijski standard Euro 6d TEMP, jer između ostalog koristi selektivnu katalitičku redukciju (SCR – Selective Catalytic Reduction – tehnologija za aktivnu kontrolu emisija, koja osjetno smanjuje emisije. Novi motor stoga proizvodi manje ugljičnog dioksida, čvrstih čestica i nitrogen oksida (NOx) u odnosu na starije Kijine dizelske motore. Novi 1,6-litreni dizelski motor, raspoloživ u dvije izvedbe (115 KS i 136 KS), proizvodi 280 Nm okretnog momenta. Emisije ugljičnog dioksida novog motora bit će niže od 110 g/km po novom WLTP voznom ciklusu, pretvoreno u novi europski vozni ciklus (NEDC). Svi motori će snagu do kotača prenositi preko 6-stupanjskog ručnog mjenjača, dok će novi motori 1.4 T-GDi i 1.6 CRDi moći biti upareni i s Kijinim 7-stupanjskim mjenjačem s dvije spojke.
Novi Ceed će kao prvi Kijin model u Europi nuditi sustav za održavanje vozila na voznoj traci (LFA – Lane Following Assist), ‘2. stupanj’ autonomne vožnje. Uz to, na raspolaganju je još nekoliko tehnologija kao npr. radarski tempomat sa sustavom Stop & Go, upozoravanje na vozila u mrtvom kutu (BSCW), sustav za upozoravanje kod poprečnog prometa iza vozila (RCTCW), sustav za pomoć kod parkiranja (SPA) i prepoznavanje pješaka s hektičkim upozoravanjem na upravljaču u slučaju prepoznavanja opasnosti od naleta. Proizvodnja novog Kia Ceeda kreće u svibnju. Kod nas i širom Europe, novi Ceed očekuje se krajem ljeta. Kia će kao i za sve ostale svoje modele 7-godišnjim jamstvom (do 150.000 km, prve 3 godine bez ograničenja prijeđenih kilometara) jamčiti za svoju vrhunsku, višestruko nagrađivanu kvalitetu izrade.